Hoefnet

mok!

Nieuws

PrimeVal LegProtect mokzalf biedt dé oplossing tegen mok!

06-10-2011

Paarden die continue in een vochtige omgeving staan hebben een verhoogde kans om mok te ontwikkelen. Mok is een verzamelnaam voor verschillende vormen van huidirritaties aan de onderbenen van het paard. De huidaandoening komt meestal voor in de kootholte maar kan ook hoger op het been worden aangetroffen. Mok wordt gekenmerkt door roodheid, schilfers, korstjes en soms kloven in de kootholte.

Voor het ontstaan van mok kunnen vele oorzaken zijn. Vaak gaat het om een combinatie van factoren. Invloeden van buitenaf zoals zand, modder, vuil en overmatig borstelen kunnen de huid beschadigen. Paarden met witte benen zijn gevoeliger voor het krijgen van mok vanwege de grotere gevoeligheid voor UV-straling (zonnebrand). De wondjes kunnen geïnfecteerd raken met de mokbacterie Dermatophilus Congolensis. Als gevolg van de bacteriële overgroei kan een hardnekkige huidontsteking ontstaan.

PrimeVal LegProtect

PrimeVal LegProtect is een natuurlijke formule voor zowel de preventie als de behandeling van mok. PrimeVal LegProtect beschermt de huid tegen water en vuil en helpt zo mok tegen te gaan. Water is één van de factoren die bij mok het infectiegevaar van bacteriën vergroot. Om dit infectiegevaar te voorkomen bevat PrimeVal LegProtect geen water. PrimeVal LegProtect bevat uiterst effectieve ingrediënten die een helende werking hebben op zowel droge als natte mok. PrimeVal LegProtect bevordert de wondgenezing en heeft een desinfecterende en indrogende werking. Korsten worden zacht en komen spontaan los, zonder extra ongemak voor uw paard. Bij gebruik van PrimeVal LegProtect is er geen risico op beschadiging van de nieuwe of omliggende huid en is volledig natuurlijk en makkelijk aan te brengen. Het is dopingvrij en bevat geen antibiotica of corticosteroïden. PrimeVal LegProtect kan zonder bezwaar worden gebruikt in combinatie met (inwendige) geneesmiddelen.

PrimeVal

PrimeVal heeft een complete lijn supplementen voor de meeste voorkomende problemen bij paarden. Het zijn stuk voor stuk uitgebalanceerde producten van de hoogste kwaliteit die speciaal ontwikkeld zijn voor paarden van alle rassen. De PrimeVal producten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. PrimeVal LegProtect is plantaardig, bevat geen suikers en is vrij van doping!

Voor meer informatie over de LegProtect van PrimeVal kunt u terecht op onze website www.primeval.nl of mailen naar info@primeval.nl. Tevens kunt u ons telefonisch bereiken op 0251-36 10 55.