Gemeente Leudal


Nieuws

Brandpreventieweken in district Weert

In de maand oktober worden ook dit jaar de `Nationale Brandpreventie Weken' georganiseerd. Tijdens deze weken zal er op diverse manieren aandacht gevraagd worden voor de brandveiligheid in uw en onze omgeving.

Zo zijn er informatiebijeenkomsten voor zorginstellingen en zal de brandweer aanwezig zijn in Nederweert en op de weekmarkt te Weert. Gelijktijdig met de opening van het nieuwe onderkomen voor de ambulancedienst te Roggel houdt de brandweer aldaar een open dag. Ook hier zal de brandwondenstichting aandacht vragen voor hun jaarlijkse collecteweek. Zij zullen tevens informatie verstrekken over het voorkomen van brandwonden.

Informatiebijeenkomsten
De informatiebijeenkomsten, die de brandweer organiseert bij een drietal verpleeghuizen, zijn bedoeld voor directieleden, facilitair managers en/of hoofden bedrijfshulpverlening. Tijdens deze bijeenkomsten vinden ook enkele demonstratie oefening plaats. Hiermee is het voor de instellingen een stuk makkelijker om zelf hun oefeningen uit te bouwen. De tool welke gebruikt wordt bij deze demo biedt ondersteuning om eigen ontruimingsoefeningen te verbeteren. Zij kunnen dan aan de hand van de resultaten opmaken of zij hun ontruimingsplan kunnen verbeteren. Meer informatie over `Eerste Hulp bij ontruimen' vindt u op www.eerstehulpbijontruimen.nl.

Weekmarkt Weert en Lambertushof te Nederweert
Op 8 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur zullen een aantal brandweerlieden en een aantal mensen van de brandwondenstichting aanwezig zijn op de weekmarkt in Weert en op de Lambertushof te Nederweert. Zij kunnen u adviseren over brandpreventie maatregelen die u thuis kunt gebruiken. Immers het plaatsen van rookmelders maakt uw huis veiliger, maar sluit een brand niet uit. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen voorziet de brandweer u van informatie en advies.

Open dag brandweerpost Roggel
In Roggel wordt op zondag 9 oktober om 13.00 uur het nieuwe onderkomen van de Ambulancedienst geopend. Dit onderkomen is gevestigd op het achterterrein van de brandweerkazerne te Roggel. Een mooi moment om als brandweer en ambulancedienst samen een open huis te organiseren. Deze zal plaats vinden van 13.00 tot 17.00 uur Naast een aantal informatiestands zullen er demonstraties van brandweer en ambulance te zien en kunt u een kijkje nemen in de brandweer kazerne van Roggel en het nieuwe gebouw van de ambulancedienst. Meer informatie over de open dag kunt u vinden op: www.brandweerln.nl onder district Weert nieuws.

De brandwondenstichting
In de week dat het Nederlands elftal kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2012 speelt, houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting van 9 t/m 15 oktober de nationale collecteweek. Om ons werk te kunnen voortzetten zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar onze oproep `Hup Holland Geef!'. Want mensen met brandwonden zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.
De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. We financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen, vindt u op www.brandwondenstichting.nl.