Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

Valeriusbuurt vastgesteld

---

Bestemmingsplan Museumkwartier en Valeriusbuurt vastgesteld

6 oktober 2011

Op 25 mei 2011 heeft de deelraad van Stadsdeel Zuid het bestemmingsplan Museumkwartier en Valeriusbuurt vastgesteld.

Na de vaststelling konden belanghebbenden nog beroep instellen tegen het besluit. In sommige gevallen is het voor een belanghebbende belangrijk dat het bestemmingsplan geen rechtskracht krijgt. In dat geval kan men een verzoek indienen voor een zogenaamde "voorlopige voorziening".

Voorlopig voorziening

Een voorlopige voorziening kan, als de rechter de verzoeker gelijk geeft, ervoor zorgen dat (delen van) het bestemmingsplan geen rechtskracht krijgt totdat op het ingestelde beroep is besloten.

Er is een verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de Raad van State. Dit verzoek had betrekking op een klein deel van het bestemmingsplan. Op 5 oktober 2011 is op het verzoek besloten: de verzoeker is in het gelijk gesteld.
Dit houdt in dat het gehele plan met ingang van 5 oktober 2011 wél rechtskracht heeft gekregen, maar met uitzondering van dat deel waarvoor de voorlopige voorziening is getroffen. Aanvragen omgevingsvergunning worden vanaf deze datum dan ook getoetst (en verleend op basis van) het bestemmingsplan Museumkwartier en Valeriusbuurt.

Meer informatie

Een exacte omschrijving van het plangebied en de regelingen uit het bestemmingsplan, vindt u op de speciale bestemmingsplanpagina.

plangebied Museumkwartier en Valeriusbuurt

---