Gemeente Son en Breugel


gecheckt op lekken

Website gemeente Son en Breugel gecheckt op lekken

Technologiewebsite Webwereld heeft de maand oktober uitgeroepen tot 'de maand van het privacylek'. Tijdens 'lektober' wil de site iedere werkdag een privacylek in een overheidsdienst of bedrijfsnetwerk blootleggen. DigiD-sessies bij ten minste 7 gemeentelijke websites bleken in de afgelopen week te kunnen worden gekaapt door kwaadwillenden, zo meldt Webwereld in zijn 'Lektober'-reeks.

Wat hebben we gedaan?
De gemeente Son en Breugel heeft hierop direct actie ondernomen. Er is contact gezocht met de leverancier van de website om uit te zoeken om wat voor lek(ken) het kan gaan en om mogelijke lek(ken) te dichten. Het lek bij de eerder genoemde gemeenten betrof een zogeheten 'cross site scripting'-aanval (XSS). Daarbij kan een aanvaller een DigiD-sessie tussen burger en gemeente overnemen zonder dat die burger dat doorheeft. Vooralsnog zijn geen lekken bij ons gevonden.

Wat kunt u zelf nog doen?
Voor uw eigen veiligheid is een algemeen advies om periodiek uw DigiD wachtwoord aan te passen. U kunt uw DigiD wachtwoord wijzigen op de site van DigiD. http://www.digid.nl.