GroenLinks
Jesse Klaver praat in Den Bosch over onderwijs

09
okt
9 okt 2011, 14:00u
Locatie: Koningstheater, Den Bosch
Sprekers: Jesse Klaver

Elk jaar organiseert de gemeenteraadsfractie van GroenLinks Den Bosch een bijeenkomst voor alle Bosschenaren over een actueel politiek thema. Eerdere thema's waren bijvoorbeeld mobiliteit en cultuur. Dit jaar gaat de fractiedag over onderwijs.

Tien jaar Brede Bossche Scholen heeft laten zien dat de gemeente samen met alle andere betrokkenen veel kan bereiken in het onderwijs. Nu bestaan er plannen voor de bouw van een nieuw VMBO op de Vliert. Verschillende scholen op één plek, maar in verschillende gebouwen. Om de onderwijsmogelijkheden voor leerlingen te vergroten én tegelijkertijd de kleinschaligheid te behouden . Want VMBO-ers verdienen goed onderwijs in een aantrekkelijke leeromgeving. En de samenleving heeft goed opgeleide vakmensen straks keihard nodig.

Op zondag 9 oktober bent u vanaf 14.30 uur van harte welkom in de foyer van het Koningstheater, Triniteitstraat 19 , 5211 KW 's-Hertogenbosch Vanaf 15.00 uur gaat TweedeKamerlid Jesse Klaver in gesprek met een schoolleider, een ouder, een leraar en een werkgever: wat kan er straks allemaal gebeuren in die nieuwe gebouwen? Wat leert je kind op het VMBO? Waarom is een goed VMBO zo belangrijk voor de economie van morgen? Natuurlijk is er ruimte voor discussie: tussen de mensen aan tafel en met de belangstellenden in de zaal. Om 16.30 uur sluiten we het programma af. Daarna is er tot 17.30 uur ruimte om informeel wat bij te praten.