Gemeente Smallingerland


Nieuwe straatnaam bij R'plein

Met de herontwikkeling van het gebied op en rond het Raadhuisplein is ook nog eens goed gekeken naar een logische indeling van de bestaande straatnamen en huisnummering. Er komen straks nieuwe woningen en winkelpanden bij. Het college heeft nu ingestemd met de nieuwe straatnaam "Gobabis" voor dat deel van het nieuwe complex dat langs de Drift loopt. Dat heeft op termijn een aantal gevolgen voor bedrijven en woningen:

- Een stukje Van Knobelsdorffplein (waar straks nieuw gebouwd wordt achter de bibliotheek) krijgt de naam Raadhuisplein
- Bedrijven aan het Raadhuisplein krijgen een nieuw huisnummer om het geheel logisch op elkaar aan te laten sluiten.

- Bestaande woningen die ontsluiten op het Raadhuisplein houden hun oude nummers.

- De 12 hoogflat krijgt een ontsluiting op de nieuwe straatnaam "Gobabis" en dus krijgen deze woningen ook nieuwe huisnummers.
- Een klein deel van de Kerkstraat (bij de doorgang naar de Zuiderbuurt en Café het Raethuys) krijgt ook de naam "Raadhuisplein".

Uiteraard worden alle betrokken huishoudens en bedrijven nog afzonderlijk geïnformeerd over de concrete nieuwe adressering en de termijn waarop dat allemaal ingaat. Uiteraard worden kosten vergoed die betrokkenen moeten maken om het hernoemen van straten en het vernummeren van bestaande huisnummers ook weer bekend te maken aan relaties, leveranciers en klanten.