Politiebond ACP

ACP: `Houd rekening met zware en risicovolle beroepen'

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aan de Tweede Kamer uitleg gegeven over de toekomst van de levensloopregeling en de komst van het nieuwe `vitaliteitsparen'. Reden voor de ACP om een brief te sturen aan de minister en de Tweede Kamer over de verdere uitwerking van de zogenoemde spaarregelingen. "Wij roepen de minister met klem op om rekening te houden met mensen met zware en risicovolle beroepen", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

Het is voor de ACP van cruciaal belang dat het ook in de toekomst mogelijk blijft voor politiemensen om vervroegd uit te treden. Mensen die nu aan de levensloopregeling deelnemen, kunnen dat - onder voorwaarden - blijven doen. De ACP steekt er de komende tijd extra energie in om haar leden over de mogelijkheden en voorwaarden te informeren.

Petitie vervroegd uittreden

Voor toekomstige collega's in de politiesector bieden de plannen van de minister geen oplossing. Zij kunnen hooguit gedeeltelijk stoppen met werken of pas vlak voor hun 65ste. Omdat voor deze collega's uiteraard net zo goed geldt dat zij een zwaar en risicovol beroep zullen uitoefenen, wil de ACP ook voor hen een goede regeling. Daarom pleit de ACP voor materiële voortzetting van de levensloopregeling in de vorm van een aanpassing van het vitaliteitsparen voor mensen met zware en risicovolle beroepen. Behalve de brief aan minister Kamp (onderaan dit artikel als pdf-bestand te downloaden) heeft de ACP hiervoor ook een petitie opgesteld. Ben je het eens met de ACP? Teken dan hier de petitie. Veel politiecollega's zijn jou al voorgegaan!

Tweede Kamer

Afgelopen woensdag 5 oktober heeft de Tweede Kamer gesproken over de brief van de minister. Daarbij werd de situatie van politiemensen door verschillende leden van de Tweede Kamer benoemd. Of dit ook gaat leiden tot wijzigingen is nog niet bekend. Dat moet uit volgende overleggen in de Tweede Kamer blijken. Met de ACP-petitie kunnen de leden van de Tweede Kamer mogelijk over de streep getrokken worden.
---

06/10/11 15:38