Waterschap Reest en Wieden


provincie Groningen gaat over naar de waterschappen

Muskusratetnbestrijding in de provincie Groningen gaat over naar de waterschappen

Sinds 1 oktober is de muskusrattenbestrijding overgedragen van de provincie Groningen naar de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest. Vanaf 2002 gebeurt de bestrijding al in de provincies Drenthe en Overijssel door de twee genoemde Waterschappen, samen met de waterschappen Groot Salland, Reest en Wieden, Velt en Vecht en Regge en Dinkel. De uitbreiding van het vanggebied is nogal ingrijpend. Het aantal muskusrattenbestrijders gaat van 45 naar circa 75 voor de drie provincies.

Samenwerkingsovereenkomst

De dagelijks besturen van de zes waterschappen hebben hiervoor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst vastgesteld. Hiermee is de in 2002 gestarte samenwerking gecontinueerd.

Werkzaamheden

De bestrijding in de provincie Groningen wordt op dezelfde wijze uitgevoerd als dat het op succesvolle wijze gebeurt in Drenthe en Overijssel. Er gaan grootschalige "veegacties "plaatsvinden", dit om de populatie muskusratten terug te brengen.

Contacten in Duitsland

Inmiddels zijn er ook contacten gelegd met de Duitse autoriteiten langs de grensgebieden. Dit om meer gezamenlijk te ondernemen op het vlak van de muskus- en beverrattenbestrijding.