Politie Brabant-Noord

Politie houdt grote verkeerscontrole

Sint Anthonis, 06-10-2011

De politie heeft donderdag tussen 11.30 en 16.30 uur op drie locaties met ongeveer 50 medewerkers, waaronder agenten in opleiding, gecontroleerd om de verkeersveiligheid te vergroten. De agenten van het team Boxmeer kregen daarbij ondersteuning van het team Verkeershandhaving en de verkeersongevallenanalyse afdeling van het korps. Er werd zogenaamde ANPR-apparatuur ingezet, waarmee vliegensvlug kentekens van voertuigen kunnen worden gecontroleerd. Motorrijders van de politie begeleidden de bestuurders bij een 'hit' naar een controleplaats. Verder waren er drie handhavers van het RDW aanwezig.

In Sint Anthonis waren er twee controleplaatsen ingericht op de Boxmeerseweg N272 en op de parallelweg. Een derde controleplaats in Beugen was ingericht op de parallelweg van de Provincialeweg N621.

Alles bij elkaar deelde de politie 54 bekeuringen uit. Een groot aantal bestuurders werd

bekeurd omdat ze geen autogordel droegen, namelijk negen. Ook waren er 7 bestuurders die een bon kregen omdat ze niet handsfree zaten te bellen. De overige bekeuringen werden voor het grootste deel uitgeschreven in verband met technische gebreken aan auto's of aanhangwagens. Zo waren er bonnen voor geen of onjuiste verlichting, defecte uitlaat, geen APK, gladde banden en verkeerde kentekenplaten op een aanhanger.