Ingezonden persbericht


DE BALIE BERICHT

Amsterdam Turkish Film Festival

Filmfestival / Do 6 okt t/m Zo 9 okt / Feest: ¤ 10 / Films: ¤ 8 / ¤ 6 met korting / ¤ 6,50 met met Cinevillepas

Het Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF) vindt van 6 t/m 9 oktober plaats in De Balie Amsterdam, en heeft als doel om de Turkse kwaliteit-cinema onder de aandacht van de Nederlandse filmliefhebbers te brengen. Sinan Efe, een van de organisatoren: 'Hier vind je beste voorbeelden van de Turkse cinema van het afgelopen seizoen'. Het thema dit jaar is Avantgart.

Met dit thema zoekt het ATFF de grenzen op van de Turkse cinema. Naast de hoofdselectie, waarvoor een dertiental bijzondere, veelbesproken Turkse films van het afgelopen seizoen zijn geselecteerd, zijn er zes baanbrekende films uitgekozen bij het Avantgart thema. Ook zullen pionierende Turkse filmmakers deelnemen aan twee paneldiscussies in De Balie met gasten uit binnen- en buitenland, onder de noemer 'Rebels of the Turkish Cinema' en 'Sexuality, Islam & Cinema.'

Hoofdselectie Amsterdam Turkish Film Festival, met o.a.: Zephyr (Belma Bas), een parel die intermenselijke relaties in een verrassend daglicht stelt.

Hunting Season (Yavuz Turgul), uitgeroepen tot de beste detective ooit gemaakt in Turkije.

A Handful of Sea (Leyla Yilmaz), een blik in de wereld van de Turkse bourgeois.

Fig Jam (Aytaç AÄYırlar), controversiële film vanwege het onderwerp: aids.

Turkish Avantgarde film selectie, met o.a.:
Summersault without Wings (Savas Baykal), een gedurfde oefening guerilla-stijl verhalen vanuit de grotten van de samenleving.

City of the Scattered (Uygar Asan), een experiment in minimalistische filmstijl.

Island: Wedding of the Zombies (Ada: Zombilerin DüÄYünü) een primeur in de Turkse filmwereld waarin de regels van het filmmaken ondersteboven worden gegooid met een gezonde dosis zwarte humor in combinatie met de Turkse cultuur.

Opening:

Donderdag 6 oktober opent wethouder Carolien Gehrels het festival in De Balie. Het gaat van start met een feest georganiseerd i.s.m. Club Pera (Paradiso) waar o.a. DJ Lupe (UNK-Italo Elite/NL), DJ Ipek Ipekcioglu (Ecclectic Berlinistan/TR/DE) zullen draaien en de Trippin Angels op zullen treden.

Voor meer informatie over het festival en het programma ga naar www.atff.nl

Amsterdam Turkish Film Festival

Do 6 okt / Zo 9 okt in De Balie

Feest: ¤ 10

Films: ¤ 8 / ¤ 6 met korting ng (CJP/Studenten/Stadspas/65+) / ¤ 6,50 met Cinevillepas

Kaarten aan de kassa of via www.debalie.nl

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is

Ingezonden persbericht