Gemeente Zoetermeer

Tweede bewonersavond wijkontwikkelingsplan (WOP) Seghwaert

Donderdagavond 6 oktober vindt een tweede bewonersavond plaats over het wijkontwikkelingplan Seghwaert. De gemeente, Vestia, Vidomes en De Goede Woning lichten het wijkontwikkelingsplan voor de wijk toe. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, in Het Wapen van Zoetermeer aan de Zegwaartseweg 31.
Deze tweede bewonersavond over het wijkontwikkelingsplan is georganiseerd, omdat de uitnodiging voor de eerste avond te laat was verzonden aan omwonenden.

Belangrijkste resultaten
Seghwaert is een mooie en gevarieerde woonwijk met veel groen en voorzieningen. Tegelijkertijd is Seghwaert meer dan 30 jaar oud, waardoor een grote onderhoudsbeurt nodig is om een verzorgde uitstraling te houden. Daarom zijn in de ambities voor de wijk buurtgericht beheer en het opknappen en opfrissen van de wijk opgenomen. Naar verwachting neemt het aantal mensen met de leeftijd 60+ de komende jaren toe in de wijk. In de toekomst is het belangrijk dat de woningen en voorzieningen blijven aansluiten aan de veranderde wensen van de wijkbewoners. Daarnaast moet de wijk ook aantrekkelijk blijven voor andere groepen zoals starters. Tijdens de bijeenkomst worden alle ambities toegelicht en is een informatiemarkt over allerlei projecten in de wijk, zoals Wijk en Agent Samen en adoptiegroen.

Wijkontwikkelingsplan
Het wijkontwikkelingsplan beschrijft de ambities voor de wijk en komt voort uit de opgaven van de Stadsvisie 2030: elke buurt een toekomst bieden. In december interviewden we verschillende wijkbewoners op straat over de goede en verbeterpunten voor de wijk. Daarna zijn de resultaten uit deze en andere onderzoeken getoetst tijdens bewonersavonden in januari. De belangrijkste verbetersuggesties zijn meegenomen in het wijkontwikkelingsplan met uitvoeringsplan voor de komende 10 tot 15 jaar. In november 2011 wordt het wijkontwikkelingsplan vastgesteld in de gemeenteraad.

Lees meer over het wijkontwikkelingsplan Seghwaert op www.zoetermeer.nl/seghwaert.