Ingezonden persbericht


Projekt 072 'goes
USA' met
Steve Waitt

Hij komt uit New York helemaal naar Alkmaar. De Village Voice (The Village is hét alternatieve uitgaanscentrum van The Big Apple) noemde hem een 'must see'. En als je het eenmaal in New York gemaakt hebt, heb je het overal gemaakt. Misschien zelfs in Alkmaar.

Steve Waitt is speelt nu voor de derde keer in Projekt 072. Later in het jaar volgen de Alessi Brothers, dus noem het maar een opmaat. Waitt speelt toetsen en heeft zo'n heerlijke Amerikaanse stem, met een scherp randje. Zijn songs zijn pareltjes. Hij is een echte road-artiest in wiens liedjes de exotische klanken van zijn bestemmingen doorklinken. Hij verdiende zijn geld als rondreizend artiest in Mexico, San Francisco, leefde tussen de hoeren van het French Quarter in New Orleans. Later vertrekt hij naar New York en vormt samen met de Nederlandse gitarist Thomas Bekhuis een band waarmee hij op wereldtoernee gaat. Waitt - niet te verwarren met John Waite van de Baby's - heeft inmiddels een internationaal gezelschap muzikanten om zich heen verzameld, waarmee hij door Europa toert. Dus ook in Alkmaar, in Projekt 072
Hij wordt zondag vergezeld door een al even bijzonder artiest, Leslie Kernochan (Boulder, Colorado)Ook zij is een exponent van de alternatieve of indie folk uit de grote Amerikaanse steden.

Steve Waitt & band
zondagmiddag Projekt 072
Aanvang 17.00u
Vrij Entree

Hardrockkaraoke
op het menu van
Projekt 072

Voor de derde keer wordt donderdagavond in Projekt 072 de hardrockkaraoke gehouden, onder de bezielende leiding van het Bergense hardrockgezelschap Fandango

Het recept mag inmiddels als bekend worden verondersteld. De band begeleidt hardrockcovers uit het rijke metal-archief. Zanger Gerrit Schulting is de ceremoniemeester van een avond vol gillende gitaren en zwetende zangers. Altijd al gedroomd om Child in Time te zingen, begeleid door een stevig rockende band, onder een heuse lichtshow en stomende rookmachines?

Het kan en mag donderdag 6 oktober, in Projekt 072. Het podium staat om 21 uur stomend klaar.
De entree is E5 euro.


---- --