Dienstenbond CNV

Nieuws

5 oktober 2011

GIL: eindelijk toch nog een cao-resultaat

Na vele onderhandelingsronden zijn cao-partijen er eindelijk in geslaagd om een nieuwe cao voor de Groothandel in Levensmiddelen (GIL) af te spreken per 1 oktober 2010. De vele vragen rondom werktijden en pensioen blijven bestaan. Dit blijft nog in onderzoek en ter discussie. Maar het is nu een jaar na afloop van de vorige cao. CNV Dienstenbond is blij dat er daarom nu een punt is gezet achter deze periode en dat we u nu niet langer in het ongewisse hoeven te laten. De uitkomst is een onderhandelingsresultaat waarvan CNV Dienstenbond vindt, dat deze acceptabel is. Graag horen we van u of u het met ons eens bent.

De nieuwe cao krijgt een looptijd van anderhalf jaar. Daarin staat totaal 3% structurele loonsverhoging (2% op jaarbasis). Deze cao loopt zo niet uit de pas ten opzichte van elders afgesloten cao's. De gemaakte afspraak over de jeugdlonen mag gerust een belangrijke doorbraak worden genoemd. Voldoende geschoolde en ervaren jongeren blijven voortaan niet meer onnodig lang in de jeugdschalen hangen. Ook de afspraken over EVC, stageplekken en de instroom van Wajongers zijn goed.

In de bijlage treft u de volledige afspraken uit het onderhandelingsresultaat aan.

Alles overziend denken wij een onderhandelingsresultaat te hebben bereikt die `de toets der kritiek' kan doorstaan. En daarom leggen wij dit resultaat met een positief stemadvies aan u voor.

Maar de leden van CNV Dienstenbond hebben het laatste woord om dit onderhande-lingsresultaat om te kunnen zetten in een definitief akkoord. Die reacties willen wij uiterlijk op vrijdag 21 oktober in ons bezit hebben. Dit kunt u doen door middel van het terugsturen van het bijgaande stemformulier of per e-mail naar:
m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond is van belang. De opstelling van de werkgevers in dit onderhandelingstraject laat zien dat een sterke vakbond noodzakelijk is. Alleen sterke vakbonden kunnen een goede cao afsluiten en werkgevers ertoe dwingen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met jouw collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis!

Indien u naar aanleiding van deze info vragen en/of opmerkingen heeft kunt u terecht bij uw cao-onderhandelaar Martijn den Heijer via telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail
m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl