Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 06-10-2011

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond een straatroof plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 58-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 22.10 uur over de Van Weerden Poelmanlaan. Plotseling kwam twee jongens op de vrouw aflopen, waarbij één van de jongens aan de tas van de vrouw begon te trekken. Omdat het slachtoffer haar tas stevig vasthield lukte het de verdachten niet de tas mee te nemen.

Door de beroving viel de vrouw op de grond en raakte gewond aan haar schouder. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. De verdachten droegen donkere kleding. Eén van de jongens had een bomberjack aan en droeg een witte pet. Heeft u informatie? Belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Drugsdealer aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij vanuit zijn auto verdovende middelen aan het verhandelen was.

Door getuigen werd omstreeks 15.30 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat er vanuit een auto vermoedelijk drugs verhandeld werd. De politie ging ter plaatse en trof op het Lucasbolwerk een 25-jarige man uit Utrecht in zijn auto aan. De Utrechter werd gefouilleerd. In zijn kleding werd niets aangetroffen. In de auto werden meerdere zakjes met verdovende middelen aangetroffen.

De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn auto werd voor verder onderzoek in beslag genomen. In totaal trof de politie ruim 40 gram cocaïne en vier GSMs in zijn auto aan.

Aangehouden voor openstaande boete

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voor hen bekende man in zijn auto over de Operettelaan rijden. Omdat de agenten wisten dat de man nog een boete had openstaan reden zij achter hem aan om hem te controleren. De bestuurder had kennelijk in de gaten dat de politie hem wilden controleren en begon steeds harder te rijden. Uiteindelijk heeft de politie de 46-jarige bestuurder uit Utrecht aan de kant gezet. Hij werd meegenomen naar het bureau.

Poging autokraak

DE MEERN Woensdag 5 oktober is een man aangehouden voor een poging tot autokraak.

Rond 23.05 uur werden agenten naar de Ubachsberg gestuurd voor een poging tot autokraak. Een getuige zag dat een man met een voorwerp tegen een autoruit sloeg. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man verdwenen. Aan de hand van een signalement gingen agenten op zoek naar de man en zagen hem later vanaf de Veenwortel de Kladdewortel opfietsen. Hij ging er weer vandoor, maar werd lopend op de Zonnedouw aangetroffen. De agenten hielden de 19-jarige man uit De Meern aan en brachten hem over naar het bureau.

Mannen aangehouden voor handel in drugs

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 oktober twee mannen aangehouden omdat zij in bezit waren van verdovende middelen.

Agenten werden tijdens de surveillance omstreeks 05.45 uur aangesproken door een getuige die aangaf dat er vermoedelijk drugs werd verhandeld op de Hardebollenstraat. Ter plaatse zagen agenten twee mannen wegrennen. Na een korte achtervolging werd het tweetal, een 24-jarige man uit Utrecht en een 18-jarige man uit Westbroek, aangehouden.

Bij de Utrechter werden 25 bolletjes met verdovende middelen aangetroffen. De man uit Westbroek had geen drugs op zak. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het
bureau.