Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Harderwijk, 6 oktober 2011

Wessanen Benelux opent in Zaandam vierde GooodyFooods-winkel Biologische supermarkt voor breed publiek slaat aan Harderwijk ­ Wessanen Benelux, de grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux, opent samen met ondernemers Henrie en Joram Esman, vandaag in Zaandam de vierde GooodyFooods-vestiging. Met deze formule van biologische supermarkt annex traiteur speelt Wessanen Benelux in op de snelgroeiende belangstelling voor duurzaam geproduceerd, gezond en lekker eten bij een breed publiek. Er zijn al GooodyFooods-vestigingen in Almere, Hilversum en Zwolle. De opening in Zaandam bewijst dat de formule aanslaat. De nieuwe vestiging is de volgende stap in het streven van Wessanen Benelux naar een landelijke dekking voor GooodyFooods binnen twee jaar. Jeremy Deacon, Managing Director van Wessanen Benelux, zegt in een toelichting: "Het feit dat GooodyFooods zelfs in deze economisch moeilijke periode aanslaat, bewijst dat de formule een schot in de roos is. Consumenten blijken bereid de juiste prijs te betalen voor gezonde, duurzame en vooral lekkere producten. We zijn er trots op dat we nu met GooodyFooods aanwezig zijn in Zaandam met zijn rijke historie van vernieuwing op winkelgebied. We gaan door op de ingeslagen weg en zullen dit jaar nog meer GooodyFooods-winkels openen. Ons streven is binnen twee jaar landelijke dekking te hebben. Daarbij gaan we overigens niet over één nacht ijs. We kijken zorgvuldig naar de mogelijkheden van een nieuwe locatie, zodat we onze franchiseondernemers een zo kansrijk mogelijke start bieden." Verseilanden met groenten, kazen, vlees en kant-en-klaar GooodyFooods mikt op de groeiende groep mensen die bewust omgaat met voeding, maar geen concessies wil doen aan smaak, kwaliteit of productuitstraling. De klant weet zeker dat wat hij bij GooodyFooods koopt, goed is in de breedste zin van het woord: gegarandeerd biologisch, waar mogelijk fairtrade en zoveel mogelijk van dichtbij. En in een winkelomgeving waarin boodschappen doen vooral ook leuk en inspirerend is. Een goed voorbeeld hiervan is de presentatie van groenten,



kazen, vlees en kant-en-klaar producten op aantrekkelijke verseilanden. Net als de presentatie van de ruime sortering zorgvuldig geselecteerde wijnen die de consument vindt in de wijnhoek. Markt voor biologische voeding blijft groeien Ondanks de economische zorgen, blijft de markt voor biologische voeding ook in 2011 groeien. Volgens de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw stegen de consumentenbestedingen aan biologische voeding bij supermarkten in het eerste halfjaar zelfs met bijna 30%, de bestedingen bij natuurvoedingswinkels groeien al jarenlang met 5 tot 10%. De investering van Wessanen Benelux in GooodyFooods past in de strategie van Wessanen om uit te groeien tot marktleider op de Europese markt voor biologische voeding. Ook wil Wessanen de markt voor biologische voeding als geheel laten groeien door nieuwe doelgroepen aan te trekken. De GooodyFooods-winkel in Zaandam is gevestigd aan de Hermitage 92/93 en wordt geleid door Henrie en Joram Esman.

Over Wessanen Benelux Wessanen Benelux brengt met 30 jaar ervaring een totaal assortiment van biologische voeding op de markt. Dit doet zij enerzijds door sterke eigen merken neer te zetten zoals Zonnatura, De Rit, Ekoland, Molenaartje en Whole Earth. Anderzijds opereert Wessanen Benelux als groothandel voor supermarkten en natuurvoedingswinkels. Wessanen Benelux exploiteert tevens de eigen franchiseformules Natuurwinkel en GooodyFooods. De eigen merken van Wessanen zijn te vinden in nagenoeg alle 460 natuurvoedingswinkels en in alle grote supermarkten in Nederland. Natudis, Foodprints en Kroon Biologische Verswaren zijn onderdeel van Wessanen Benelux. Wessanen Benelux maakt op haar beurt onderdeel uit van Royal Wessanen nv.



Ingezonden persbericht