Wireless Glue Networks en GKB Technology leveren de nieuwe generatie energiemanagement en -controle voor Toko Electric Corporation

Persbericht van PR Newswire

LAFAYETTE, Californië, October 6, 2011 /PRNewswire/ --

Wireless Glue Networks, Inc. heeft vandaag samen met GKB Technology Company, Ltd. bekendgemaakt dat het de nieuwe generatie Energy Management and Control System (energiemanagement en -controle gaat leveren voor het Intelligent Network Controller (iNC)-apparaat van Toko Electric Corporation voor de commerciële en industriële markt. Met dit systeem kunnen consumenten hun energiegebruik en -kosten verminderen en tegelijkertijd de activiteiten beter managen en controleren. Het systeem zal in de lente van 2012 gelanceerd worden.

"Toko heeft zich bewezen voor wat betreft het leveren van Smart Energy Solutions (slimme energieoplossingen) aan de C&I-markt," zei Peter McCabe, president en CEO van Wireless Glue Networks. "Toko's ervaring in het leveren van energiemanagementoplossingen en de open en flexibele platformtechnologie van Wireless Glue stellen ons in staat ongeëvenaarde energiecommando- en controlecapaciteiten te leveren aan de C&I-markt."

"Door samen te werken met Wireless Glue Networks krijgt Toko Electric toegang tot een open, flexibele platformtechnologie waarmee we nieuwe productfuncties kunnen implementeren in onze systemen en kunnen we overzeese markten aanpakken met behulp van internationale open standaarden," aldus Kinya Saito, directeur Toko Electronic Corporation.

De Intelligent Network Controller (iNC) is de nieuwe generatie op cloud gebaseerde dienst die managers van gebouwen en huurders de mogelijkheid geeft hun energiegebruik en -kosten te managen en controleren, en de prestatie van hun activiteiten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van iNC's ten opzichte van oplossingen van concurrenten is de mogelijkheid real time energiegegevens te leveren via de cloud en tegelijkertijd meerdere communicatieprotocollen te presenteren in faciliteiten van de klant.

Toko Electric en Wireless zullen aanwezig zijn tijdens Metering Billing/CRM Europe 2011 in Amsterdam op 4-6 oktober, standnummer G80 in de stand van Toko Toshiba Meter Systems. Daarnaast zullen Toko en Wireless Glue het iNC-systeem demonstreren tijdens de Toko Product Exhibition 2011 in Tokio, Japan waar de CTO van Wireless Glue, Dhr. John Lin, zal spreken over "De meest recente trends in vraagrespons in Noord-Amerika."

Over Toko Electric Corporation

TOKO ELECTRIC CORPORATION (Public, TYO: 6921) is een in Japan gevestigd Tokyo Electric company (TEPCO) dat zich voornamelijk bezig houdt met de productie en verkoop van elektrische apparaten.

Over Wireless Glue Networks, Inc.

Wireless Glue is een in de Verenigde Staten gevestigd bedrijf met kantoren in Japan dat software- en hardwareoplossingen levert die energiedata in real time opnemen en leveren aan de commerciële en industriële markt.

Over GKB

GKB in een in Japan gevestigd bedrijf dat zich specialiseert in consultatie en samenwerking, en relaties met elektrische stroombedrijven faciliteert.

Wireless Glue Networks, Inc.

CONTACT: Matthew Dowling, +1-925-310-4561, mdowling@wirelessglue.com