Persbericht

6 oktober, 2011

Alcatel-Lucent, Avaya, Huawei, Solana en Spirent maken samenwerken eenvoudiger ~ Test laat zien dat organisaties klaar zijn voor grote multi-vendor-implementaties ~

Alcatel-Lucent, Avaya, Huawei, Solana Networks en Spirent Communications hebben onlangs aangekondigd de eerste grootschalige, multi-vendor interoperabiliteitstest te hebben afgerond. Hierbij is gebruik gemaakt van de IEEE 802.1aq Shortest Path Bridging (SPB)-technologie.

SPB zorgt ervoor dat de manier waarop klanten hun netwerken creëren en configureren sterk wordt vereenvoudigd - niet alleen in de organisatie, maar ook in de cloud. Dit gebeurt doordat dienstverlening alleen nodig is voor een deel van het netwerk. Het maakt gebruik van Intermediate System To Intermediate System (IS-IS), een bewezen carrier-grade verbindingsstatusprotocol. Hiermee kan de topologie tussen netwerkknooppunten dynamisch worden opgebouwd, wat netwerkbeheerders tijd en moeite bespaart en nagenoeg alle menselijke fouten wegneemt.

De interoperabiliteitstest bootste een grote netwerkomgeving na van ongeveer 200 knooppunten en 400 verbindingen. De test toonde een volledig gecontroleerde interoperabiliteit aan, tussen de apparatuur van alle leveranciers, lokale netwerk discovery in een multi-vendor netwerk en Layer 2 Virtual Private Network (L2VPN)-interoperabiliteit. L2VPN-connectiviteit werd gevalideerd door echte en gesimuleerde traffic tussen op het netwerk aangesloten apparaten en een netwerksimulator. Avaya en Spirent hebben daarnaast ook de Ethernet Connectivity Fault Management (IEEE 802.1ag)-standaard getest. Uit deze test kwamen succesvolle layer 2-activiteiten.

De test bouwt verder op eerdere validatie-activiteiten, die de mogelijkheden van SPB hebben laten zien voor datacenters op meerdere locaties en hybride clouds. Hieronder valt de migratie van een virtuele machine over een multi-vendor SPB-netwerk, dat naadloos diensten overdraagt tussen de knooppunten, geleverd door verschillende leveranciers.

"Dit was de eerste commerciële test met meerdere leveranciers voor multi-path Ethernet, die gebruik maakte van de Shortest Path Bridging-technologie", zegt Mike Spanbauer, hoofd analist bij Current Analysis. "Shortest Path Bridging is gebouwd vanuit het uitgangspunt van behoud van kapitaalinvesteringen die klanten tegenwoordig hebben, in aanvulling op het voortbouwen op engineeringkracht van Ethernet in de afgelopen 30 jaar."

Het SPB-netwerk bestond uit tien fysieke switches - waaronder de Alcatel-Lucent OmniSwitch(TM) 6900, Avaya Ethernet Routing Switch 8800 en Huawei Quidway S9300 - naast het Spirent Testcenter(TM), een Huawei LINUX/Quagga emulator en SmartHawk, een non-intrusive, real-time netwerk discovery- en topologie-mappingtool van Solana Networks.

Kijk voor meer informatie:
Over het product: http://enterprise.alcatel-lucent.com/?solution=NetworkInfrastructure&page=DataCenterSwitching Over het product: http://www.avaya.com/usa/product/virtual-enterprise-network-architecture?cmp=INT-nausq211datalchwbfu Op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.1aq

(367 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE