Nieuwe website voor telefoonterreur gaat van start


Spraakmakende website biedt bezoekers mogelijkheid om uit andermans naam vrienden en bekenden in de maling te nemen met nep sms-berichten of fop-gesprekken.

ROTTERDAM, 20111006 -- Vanaf vandaag (06-10-2011) wordt de website www.phonefuck.nl officieël gelanceerd. Via deze op voorhand al spraakmakende website kunnen de bezoekers vrienden, familieleden, bekenden of onbekenden telefonisch een hak zetten. Zo is het op de site onder andere mogelijk om geheel anoniem nep SMS-jes te sturen of een vervelend fopgesprek te beginnen.

Nep sms-berichten

Bezoekers die een nep SMS-bericht willen sturen kunnen kiezen uit één van de vele templates, of zelf een bericht opstellen en deze vervolgens uit naam van iemand anders' telefoonnummer verzenden. Een voorbeeld is een bericht van de mobiele provider die mededeelt dat de telefoonrekening van de klant door extreem gebruik oploopt tot ruim 500 euro.

Phonefuck.nl vraagt overigens per bericht een vergoeding van €1,30 te voldoen door te bellen naar een 0900-nummer.

Nepgesprekken
Ook zijn er vanaf de site nepgesprekken te voeren. Via zogenaamde soundboards kunnen de bezoekers met allerlei knoppen een gesprek voeren met het 'slachtoffer' aan de andere kant van de lijn. Omdat de soundboards geen gebruik maken van een vooraf volledig opgenomen gesprek, zoals bij de zogenaamde 'treiterlijnen' wel gebruikelijk is, kunnen bezoekers echt een interaktief gesprek voeren. Bovendien zijn de fopgesprekken geheel gratis.