Gemeente Hulst

Hulst genomineerd voor beste binnenstad

Hulst genomineerd voor beste binnenstad

Hulst heeft één van de beste binnensteden van Nederland!

Onlangs is Hulst door Hoofdbedrijfschap Detailhandel Nederland genomineerd voor beste binnenstad van Nederland in de categorie kleine steden (0-30.000 inwoners), naast Venray en Schagen. De winnaar wordt op 6 oktober bekend gemaakt.

Beste binnenstad van Nederland wordt je niet zomaar. Bij de verkiezing wordt onder andere gelet op de bereikbaarheid, veiligheid, het verblijfsklimaat, vestigingszaken, horeca en de samenwerking tussen de detailhandel. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de prijs wordt uitgereikt namens de winkeliers van Nederland.

Bourgondische inslag
De permanente zondag openstelling van vrijwel alle winkels in de binnenstad van Hulst zorgt al sinds jaar en dag voor een forse toestroom van Belgische bezoekers aan de binnenstad van Hulst op zondag. Dit heeft door de meer Bourgondische inslag van onze zuiderburen geleid tot een uitgebreid horeca-aanbod en vele terrassen. Door de aanwezigheid van een oud cultuurhistorisch centrum zorgt dit voor een unieke sfeer. Voor een kleinere plaats als Hulst is het winkel- en horeca-aanbod veel groter dan je normaal gesproken mag verwachten.

Investeren
Investeren is belangrijk als je beste binnenstad van Nederland wilt worden. Met het plan de Nieuwe Bierkaai investeert Hulst momenteel zwaar om het economisch klimaat in het noordelijk deel van de binnenstad te verbeteren. Er vindt een grondige herstructurering van het winkelgebied plaats. Daarbij wordt de historische haven teruggebracht in de binnenstad. Het gebied bevat straks aantrekkelijke winkel- en horecamogelijkheden in een historische omgeving en aan het water. Onlangs is voor een groot deelgebied in het project een overeenkomst gesloten met een projectontwikkelaar die de commerciële ruimtes in het gebied voor minimaal tien jaar gaat exploiteren. Ook het winkelgebied rond het terrein van Morres Wonen krijgt de komende jaren een facelift.

Winnaar
De winnende binnenstad mag de titel `Beste binnenstad' twee jaar lang dragen. De eretitel levert landelijke erkenning op, en vormt een uitgangspunt voor nieuwe initiatieven, wat gunstig is voor bezoekers, winkeliers en bewoners. De winnaar van de beste binnenstad van Nederland wordt bekend gemaakt op 6 oktober. Meer informatie over de uitreiking en award is te vinden op www.debestebinnenstad.nl.