Provincie Overijssel

=MEER Innovatieprijs voor co-creatie

14 september 2011

Innovatie en co-creatie, daar draait het om bij deze prijs van de provincie Overijssel die voor het vierde jaar wordt uitgereikt. Vier teams bestaande uit een MKB ondernemer én een creatieve professional zijn geselecteerd. In totaal zijn er 26 plannen ingediend.

Stimulans voor ondernemers en creatieven

Uitgangspunt voor het instellen van deze prijs is: Creëren van werkgelegenheid. Dit bereiken wij door samen met ondernemers, creatieve professionals, gemeenten en provincie te innoveren, elkaar te inspireren en versterken én daarnaast ook een economisch haalbaar plan te realiseren. Aan de kwaliteit van de ingezonden plannen is te zien dat de prijs na vier jaar een duidelijke stimulans vormt voor creatieve uitwisseling en krachtenbundeling. In de voorselectie is goed gekeken naar het toekomstperspectief. Dus alleen een goed doortimmerd businessplan voor een innovatief product (dienst) of voor het aanboren van een nieuwe markt maakt een kans. De prijs is onderdeel van het Programma cultuur en economie van provincie Overijssel

Duidelijke ontwikkeling

Dit jaar wordt duidelijk zichtbaar dat duurzaamheid en vermarkten van nieuwe technologieën een vlucht neemt. Veel deelnemers aan de prijsvraag hebben vanuit deze invalshoeken een projectvoorstel ingediend. De genomineerde projecten draaien o.a. om energieopwekking en - gebruik, technische innovatie, nieuwe productiemethoden en duurzame materiaalkeuze. De vier genomineerde projecten: De Balein Boot (Giethoorn/Amsterdam), Groenlicht! (Zwolle/Wageningen), CordlessDeLIGHT (Deventer/Den Nul) en iDea (Enschede/Amsterdam). Voor meer informatie over de projecten zie www.ismeer.nl

Tweede uitdaging

Het is niet alleen het plan dat telt...In de fase die nu volgt weegt presentatie en overtuigingskracht zwaar. Het team moet op 6 oktober in zeven minuten publiek en jury weten te overtuigen. De genomineerde projecten zijn heel verschillend, dus het wordt een spannende strijd! De vakjury met deskundigen beslist nog diezelfde avond. De =MEER Innovatieprijs voor co-creatie wordt direct uitgereikt door Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie van de provincie Overijssel.

Jury

De vakjury bestaat uit: Jaap Beernink (voorzitter Technologie Kring Twente en eigenaar B&M Business Development), Aard Groen (hoogleraar Innovatief Ondernemerschap - Universiteit Twente en verbonden aan het Venturelab) en Iris Schutten (architect).

Pitch en prijsuitreiking

Donderdag 6 oktober 2011 Van 17.00 tot 22.00 uur

Locatie: wehkamp.nl Meeuwenlaan 2 Zwolle

Aanmelden via www.kiz-zwolle.nl

Partners


* Provincie Overijssel http://www.ismeer.nl/
* Deventer Ongezouten (projectleider =MEER) http://www.ongezouten.nl/
* Enschede TETEM http://www.tetem.nl/

* Hengelo Creatieve Fabriek http://www.creatievefabriek.nl/
* Zwolle KIZ Zwolle http://www.kiz-zwolle.nl/

i.s.m. Syntens http://www.syntens.nl/