KNHS

Bijzonder veel inschrijvingen voor Military door Olympisch parcoursbouwer
18 september 2011
Madeleine Brugman Boekelo

BOEKELO - Nog een maand te gaan voor het eerste paard van start gaat, maar Military Boekelo - Enschede heeft nu al meer inschrijvingen dan startplekken. Op dit moment moeten er minimaal 30 combinaties teleurgesteld worden. Military Boekelo - Enschede is momenteel zeer populair onder de eventing-ruiters. Zeker nu iedereen weet dat Olympisch parcoursbouwer Sue Benson ook dit jaar weer het ontwerp heeft gemaakt voor de crosscountry. Aangezien de helft van de deelnemers in Boekelo grote kans maakt om tijdens de Olympische Spelen in 2012 te rijden, is het parcours een goed voorproefje van wat ze in Londen kunnen verwachten.

Om Military Boekelo - Enschede als generale repetitie te beschouwen van de Olympische Spelen gaat voorzitter Robert Zandstra te ver. Beide wedstrijden zijn natuurlijk erg verschillend. Wij zijn een wedstrijd op 3-sterren niveau en de spelen op 4-sterren, maar veel ruiters willen toch een parcours gereden hebben van Sue Benson. Iedere parcoursbouwer heeft zijn eigen kenmerken. Als ruiter is het handig om die al eens mee gemaakt te hebben. Ieder jaar staan er in Boekelo gemiddeld 30 Olympische deelnemers aan de start. De aanmeldingen tot nu toe laten zien dat dit jaar zeker 50% van de deelnemers kans heeft om te starten in Londen. Ik ben trots dat Military Boekelo - Enschede op internationaal niveau gezien wordt als een goede voorbereiding op de Olympische Spelen. Dat geeft toch de kwaliteit aan van ons evenement.

Deelnemerslijst
Dit jaar zijn er ook veel oud-winnaars te ontdekken in de aangemelde combinaties. Zeker negen ruiters hebben ooit de Grolsch Nations Cup mee naar huis genomen. Vanuit Engeland zijn er vooral aanstormende talenten ingeschreven. De gevestigde orde uit Engeland heeft ruimte gemaakt voor de youngsters. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel Nederlandse combinaties aan de start zullen verschijnen. Zandstra: Ik reken toch op een groot aantal deelnemers komende editie. Zeker nu het NK in 2012 weer in Boekelo gehouden wordt. Ik zie het dus met het volste vertrouwen tegemoet.

Military Boekelo - Enschede
Military Boekelo-Enschede is een van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland. Dit jaar is de 41e editie. Op 55 hectare Twents landschap vinden topsport, business en lifestyle & fashion elkaar. Military Boekelo - Enschede is tevens het grootste business event van Nederland met ieder jaar meer dan 25.000 zakelijke genodigden. Nationale en internationale ruiters verschijnen ieder jaar aan de start en rijden het 6 kilometer lange parcours. Zij staan garant voor een bijzonder weekend vol paardentopsport. De Military is van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober. De crosscountry wordt op zaterdag verreden.

Bron: Military Boekelo