GroenLinks Zekerheidspoort Grote tekst

Jesse Klaver bij Sociale Zekerheidspoort

06
okt
6 okt 2011, 16:30u
Locatie: Nieuwspoort, Den Haag
Sprekers: Jesse Klaver

Jesse Klaver doet mee aan het debat 'Sociale Zekerheidspoort, Van verzorgingsstaat naar verzorgingsstad?'. Het debat rondom de ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid staat centraal op de Sociale Zekerheidspoort. Het thema is het terugdringen van de central rol van de overhead in de sociale zekerheid en op de arbeidsmarkt.

Het kabinet kiest voor het verschuiven van taken van het Rijk naar gemeenten vanuit de gedachte dat zij beter in staat zijn mensen weer aan het werk te helpen. Hoe spelen gemeenten hierop in? Wordt er daadwerkelijk een integrale aanpak ontwikkeld, met en tussen publieke actoren, maar ook in samenwerking met de private spelers? Hoe kijken gemeenten aan tegen regionale arbeidsmarktvraagstukken? Is het reëel om te verwachten dat de zelfredzaamheid van de burger groot genoeg is om zijn rol te pakken? Wat blijft er over van de landelijke taak in de sociale zekerheid en op de arbeidsmarkt in de toekomst? Welke taken zouden goed zijn om te behouden voor het Rijk?

Bij de Sociale Zekerheidspoort zal Henk Kamp, minister van SZW zijn visie geven. In een Rondom Tien-debat gaan onder leiding van Cees Grimbergen smaakmakers uit de sociale zekerheid in debat over mogelijkheden, oplossingen en vernieuwende aanpakken vanuit staat en stad.