KNHS

Hippische sport nieuw onderdeel ParaGamesBreda
22 september 2011
logo_paragames.jpg

ERMELO (KNHS) - Van 6 tot 9 oktober zullen tijdens de ParaGamesBreda zon drieduizend atleten uit meer dan veertig landen de sportieve krachten met elkaar meten in en rond Breda. Bij de komende editie zal de hippische sport voor het eerst onderdeel uitmaken van het programma.

Op dit moment hebben zich meer dan honderd ruiters en amazones uit 18 landen aangemeld om deel te nemen aan het hippisch onderdeel van de ParaGamesBreda. De wedstrijd is een 3* wedstrijd en wordt verreden onder auspiciën va de FEI en de KNHS. Het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) heeft recent de ParaGamesBreda (PGB) paralympische certificering toegekend. De PGB is het eerste sportevenement voor gehandicapte mensen in Nederland dat deze eer toekomt. Deze wedstrijd is voor bjina alle landen een mogeiljkheid om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Londen 2012.

Hippisch programma
De meeste paarden komen aan op woensdag 5 oktober in Prinsenbeek en worden in tenten gestald nabij manege Overbos. Op donderdag vindt de veterinaire keuring plaats voordat de officiële wedstrijd op vrijdagmorgen 7 oktober van start gaat. Die dag worden de landentesten verreden en op zaterdag de individuele proeven.Beide resultaten tellen mee voor het landenklassement. De finale op zondag 9 oktober wordt verreden als een dressuurkür op muziek.

Kijk voor meer informatie op www.paragamesbreda.nl.