Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Bolletongersdei Bolsward ; Drie Dolle Donder Bolle Dagen

stadhuis bolsward

Het is een begrip in Fryslân en ver daar buiten; de Bolletongersdei in Bolsward. Bolletongersdei staat, jaarlijks op de eerste donderdag van oktober, garant voor dé jaarmarkt van het Noorden, met meer dan 200 marktkramen door de hele binnenstad van Bolsward.

Standhouders uit heel Nederland prijzen luidruchtig, vermakelijk en inventief hun waren aan tijdens het standwerkerconcours. Maar dit jaar is er meer. Bolsward Promotion zorgt voor drie dagen vertier, met verschillende activiteiten in de feesttent op het Raadhuisplein. Donderdagavond strijden menners en ringstekers om de `Gouden Sjees', tijdens de jaarlijkse ringrijderij in de binnenstad. Bovendien staat de Kermis op het Plein 1455, net buiten de stadsgrachten.

Rijen marktkramen door de hele binnenstad. Van schuursponsjes tot wintermutsen; van alles is er te koop. Sommige mensen zijn jaarlijks om 8.00 uur al aanwezig om koopjes in te slaan, anderen komen meer voor de gezelligheid of om lekker een hapje te eten. De binnenstad van Bolsward is op donderdag 6 oktober omgetoverd tot één groot marktterrein.

Om 19.30 uur begint de BOLSWARD PROMOTION/SIMMERWIKE ringrijderij waar de deelnemers* strijden om de `Gouden Sjees' bokaal. Met de meest uiteenlopende combinaties van paard en wagen denderen de paardenhoeven weer over de klinkers in de binnenstad. Een spektakel waar snelheid, behendigheid en uiteraard ook de nodige show de boventoon voeren.

In de feesttent staat het volgende op programma: Donderdag 6 oktober
13-16 uur Kindermiddag
20-24 uur Harréband uit Bolsward

Vrijdag 7 oktober
Vanaf 14.00 uur Bolle Bingo
Vanaf 21.30 uur Wiebe van Dijk Superband

Zaterdag 8 oktober
10-16 uur Kinderboerderij op het Marktplein
10-16 uur Mode- en Lifestylebeurs in de tent
Vanaf 21.30 uur Bier- en wijnfeest in de tent

Van woensdagmiddag 6 t/m zaterdag 8 oktober is er Kermis op het Plein 1455.


* Informatie en aanmelden ringrijderij
Wie strijdt er mee om de `Gouden Sjees' tijdens Bolletongersdei in Bolsward? Ringrijderij voor met paarden bespannen wagens* in de binnenstad van Bolsward

*Deelname alleen met paarden (geen pony's)

* Stokmaat minimaal 148 cm.

Datum: 6 oktober 2011
Aanvang: 19.30 uur
Aanwezig zijn: 18.30 uur
Hoofdprijs: De prachtige GOUDEN SJEES
Aangeboden door: Bolsward Promotion/Simmerwike
Aanmelden kan tot 4 oktober 2011 vóór 12.00 uur via T. 06-20179464 of via info@gemeenteswf.nl