Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 05 oktober 2011

Start SportX-zwemmen!

Het Sportbureau Alkmaar gaat donderdag 06 oktober van start met een nieuw onderdeel in het SportX programma, zwemmen!!

Zwemmen is leuk en belangrijk voor kinderen. Daarom wil het Sportbureau Alkmaar de kinderen binnen SportX vaardig maken met water. Donderdag 6 oktober gaan de 1ste SportX-zwemtrainingen van start in de Hoornse Vaart in samenwerking met zwemvereniging DAW

In januari 2008 zijn wij in Alkmaar gestart met de combinatiefuncties, oftewel SportX. SportX is sindsdien continue in ontwikkeling om een zo goed mogelijk aanbod te verzorgen voor de (basis)scholen en de verenigingen, maar vooral voor de kinderen uit Alkmaar. Met het zwemmen willen wij het bestaande sportaanbod uitbreiden. Op 19 deelnemende sportX-scholen geeft de SportX-vakleerkracht de 1e gymles in de week. De 2e gymles in de week kan ingevuld worden door extra trainingen in het water die wij aanbieden.

De lessen zijn opgebouwd om vaardig te worden in het water. Veel kinderen hebben hun diploma, maar er is gebleken dat zij dan nog niet watervaardig zijn. Daarom bieden wij in 5 thema's aan, hoe kinderen vaardig in het water kunnen worden. Techniek, voortbewegen via verschillende zwemtechnieken. Survival, veiligheid staat centraal met oefeningen als "uit het WAK", en reddingzwemmen. Spel, mini- en waterpolo, vlotten bouwen en estafettes. Avontuur, flipper- en snorkeloefeningen en voorwerpen opduiken. Show, zweefduiken, oefeningen in het water, showspringen van de plank of kant.

Sportbureau Alkmaar
Sportbureau Alkmaar verzorgt sport- en beweegactiviteiten voor alle inwoners van Alkmaar, jong en oud, op school en in de wijk. Kijk op www.sportloketalkmaar.nl voor meer informatie over het sportaanbod van het Sportbureau.

Einde persbericht