Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 04-10-2011

ONDER WIBI'S VLEUGELS BELEEFT FINALE

Donderdag zendt de AVRO op Nederland 1 de finale uit van Onder Wibi's Vleugels. Han, Claudine en Alejandro laten tijdens een slotconcert in Bloemendaal horen wat ze kunnen. Wibi zal uiteindelijk een keuze uit deze drie talenten moeten maken. Geen gemakkelijk keuze voor Soerjadi, die deze twee heren en dame veel heeft geleerd:

''Ik ben altijd gefascineerd door talent. Het vermogen ontwikkelen om op essentiële momenten boven jezelf uit te kunnen stijgen en daarmee absolute eenwording te voelen met de gecreëerde materie is een onbeschrijflijk moment van puurheid en verlichting. Talent ondersteunen en ontwikkelen is voor mij een groot genoegen. Mijn kennis doorgeven en delen met anderen doe ik met enorm veel plezier en overgave. Aldus Soerjadi.

Alejandro, Claudine of Han schittert uiteindelijk tijdens de tournee van Wibi maar verliezers kent dit programma niet: een masterclass van een van 's werelds grootste pianisten kun je geen troostprijs noemen. Wibi Soerjadi heeft de afgelopen weken zes bijzondere mensen onder zijn hoede genomen. Alle zes hebben ooit de droom gehad om beroepshalve als pianist op het podium te staan. Het talent was er zeker, maar soms nam het leven een andere wending. Ze logeerden twee weken op zijn indrukwekkende landgoed en kregen een intensieve en unieke masterclass.

'

Onder Wibi's Vleugels, donderdag 6 oktober 22.20 uur, Nederland 1 Onderwibisvleugels.avro.nl


---