Drugsvoorlichting wel effectief


Amsterdam, 20111006 -- Geen drugs, wel leven legt laatste hand aan rapport over de gevaren van drugs en de effectiviteit van preventie. Hieruit blijkt dat drugsvoorlichting wel degelijk een positief effect heeft op het verlagen van drugsgebruik onder jongeren. Dit in tegenstelling tot eerdere geruchten dat voorlichting jongeren juist zou aanzetten tot drugsgebruik.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat wanneer jongeren op hun 21e nog nooit drugs hebben gebruikt, de kans dat ze er nog aan beginnen zeer klein is. Voorlichting zorgt ervoor dat het verlangen naar een keertje proberen minder wordt.

Er wordt door enkelen beweerd dat drugsvoorlichting een negatief effect heeft. Er zijn enkele websites gevonden die in hun voorlichting jongeren adviseren hoe ze drugs het beste kunnen uitproberen. Deze voorlichting kan inderdaad een verhoogd gebruik tot resultaat hebben, maar kan moeilijk werkelijke drugsvoorlichting genoemd worden.   

Geen drugs, wel Leven is bezig met een rapport over drugs. Eerder dit jaar organiseerde de organisatie, opgericht vanuit de anti-drugs afdeling van de Scientology Kerk samen met Stichting Narconon. een afkickkliniek die werkt op basis van de methodes van filantroop L. Ron Hubbard, een marathon om mensen te wijzen op de gevaren van drugs. Daar kregen ze vele positieve reacties op.

Voor meer informatie of het boeken van een lezing, kunt u contact opnemen via info@geendrugs-welleven.nl. Hier kunt u ook alvast uw exemplaar van het rapport bestellen.





Geen drugs Wel Leven