SABIC tekent sponsorcontract van 3 jaar voor behoud IJsbaan B. op Zoom


Bergen op Zoom, 20111006 -- Vanmorgen is in Hotel De Draak tijdens een officieel persmoment bekend gemaakt dat SABIC de komende 3 jaar naamsponsor wordt van de ijsbaan in Bergen op Zoom. SABIC (voorheen Generel Electric Plastics) is al lange tijd een begrip in Bergen op Zoom en omgeving. Vanwege het 40-jarig bestaan van SaABIC en de festiviteiten rondom Stad Bergen op Zoom 800 jaar vond het bedrijf dat zij speciaal voor deze gelegenheid iets extra's wilde doen voor de inwoners van Bergen op Zoom.

In 2010 werd één maand voordat de ijsbaan er zou komen de situatie onzeker doordat de desbetreffende organisatie afhaakte door het ontbreken van voldoende sponsorgeld. De inspanningen die het bestuur en vrijwilligers van StaBoZ vervolgens leverderen om de ijsbaan op de Grote Markt te realiseren en te behouden leverden veel goodwill op bij sponsoren en bezoekers van de ijsbaan. Mede daardoor besloot SABIC een sponsorovereenkomst voor de komende drie jaar aan te gaan met de Stichting Activiteiten Bergen op Zoom. Wethouder van economische zaken Ton Linssen sprak zijn lof uit over deze bijzondere stap. Namens de Gemeente Bergen op Zoom zegde hij toe dat voor dezelfde periode de Gemeente de energiekosten voor haar rekening neemt.

Jeroen Castelijn, lokatiemanager van Sabic benadrukte nog eens dat Sabic als bedrijf midden in de samenleving staat en door middel van de sponsorbijdrage wil laten zien dat zij veel waarde hecht aan het maatschappelijk belang van de ijsbaan.

Na de ondertekening namen de heren Castelijn en Linssen een exemplaar van het nieuwe ijsbaanlogo in ontvangst. In navolging op de sponsorbijdrage van Sabic en de Gemeente Bergen op Zoom sprak StaBoZ de hoop uit dat ook de Stichting Bi-Zone met een bijdrage volgt. De komdende weken worden de sponsoren van 2010 persoonlijk benaderd. Overige bedrijven die de ijsbaan financieel of fascilitair willen ondersteunen, kunnen zich bij StaBoZ aanmelden via www.ijsbaanbergenopzoom.nl of telefonisch contact opnemen met Peter Kemps (06-13078310) of Wim van Poppelen (06-51806702).





Stichting Activiteiten Bergen op Zoom (StaBoZ)