Te gast in de Hortus botanicus Leiden: Slangenexpo 'Serpo' Planten en slangen meer dan vrienden

Van 6 t/m 23 oktober kunt u in de Wintertuin van de Leidse Hortus slangen komen bewonderen. Planten en slangen kunnen maar moeilijk zonder elkaar in de natuur. Veel slangen zijn schemerdieren, de dieren zijn 's avonds extra actief. Daarom is een bezoek aan de Hortus in de avonduren aantrekkelijk. De Hortus is tijdens deze periode dagelijks van 10-22 uur geopend.

Waarom 'Serpo' in de Hortus botanicus Leiden?
Slangenexpo 'Serpo' is een initiatief van Reptielenzoo 'Serpo', een rijkserkende dierentuin met en over reptielen uit Delft. In verband met nieuwbouw en verhuizing is de reptielenzoo momenteel gesloten voor het publiek en worden er reizende tentoonstellingen georganiseerd totdat er weer een permanente ruimte gevonden wordt. In 1988 was 'Serpo' ook al te zien in de Hortus. Het was toen zo'n groot succes, dat we besloten hebben ook dit jaar weer een expositie over slangen te organiseren.

Kinderactiviteiten
Kinderlezing

Vragen stellen aan slangenexpert Walter Getreuer (directeur Serpo) en een slang van dichtbij bekijken, kan tijdens twee kinderlezingen op 12 en 19 oktober op woensdagmiddag. De toegang tot de lezing is gratis, je betaalt alleen entree voor de tentoonstelling. Aanmelden is verplicht en kan via educatie@hortus.leidenuniv.nl.

Gif- en kruipspeurtocht

In de Hortus is normaal natuurlijk geen slang te vinden, behalve de tuinslang. Wel zijn er heel wat kruipende en gifplanten te ontdekken in de tuin en tropische kassen. Als je alle vragen van de speurtocht goed hebt ingevuld, ligt er bij de kassa iets leuks voor je klaar.

Entree
Tijdens deze tentoonstelling gelden hogere entreeprijzen:

Kinderen t/m 3 jaar: gratis; kinderen 4 tot 12 jaar, CJP: ¤ 7,50

dan 12 jaar en volwassenen: ¤ 9,50

Studenten Universiteit Leiden: ¤ 4,50

Museumkaarthouders: Volwassenen ¤ 4,50; kinderen 4 tot 12 jaar: ¤ 2,50.

Het is ook mogelijk de Hortus te bezoeken, zonder een bezoek te brengen aan de tentoonstelling. Dan gelden normale entreeprijzen.

Kijk voor meer informatie op www.hortusleiden.n l.