Gemeente Venray



27 september 2011

Venray finalist `Beste Binnenstad 2011-2013'

Donderdag 6 oktober wordt in Madurodam bekendgemaakt wie zich de komende jaren `Beste Binnenstad van Nederland mag noemen. Venray is daarbij genomineerd in de categorie kleinere steden (tot 30.000 inwoners). Het project Centrum op de schop en de samenwerking van de gemeente met de centrumondernemers hebben zeker bijgedragen aan deze nominatie.

Eigentijds en veelzijdig

Het centrum van Venray is de afgelopen jaren flink onderhanden genomen en heeft als het ware een metamorfose ondergaan. Het kreeg daardoor een geheel eigentijdse uitstraling met nieuwe bestrating, verlichting, zitmeubilair, kunstobjecten, laanbomen en een fraaie fontein. De pleinen vormen daarbij nu een sfeervol decor voor de vele evenementen die Venray rijk is, en dat versterkt haar bruisende karakter. Bezoekers uit de wijde omgeving waaronder ook vele toeristen weten dit zeker te waarderen.

Fraaie beloning

Wethouder Jan Loonen is verheugd: "Onze nominatie is natuurlijk een fraaie beloning voor al het werk dat we samen met de centrumondernemers via Venray Centraal hiervoor verzet hebben. Een woord van dank gaat dan ook zeker naar hen uit, vanwege hun energie, inzet en investeringen.

Initiatief Detailhandel Nederland

De Beste Binnenstadverkiezing is een initiatief van Detailhandel Nederland, de belangbehartiger van alle winkeliers in Nederland, samen met het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de VNG en Binnenstads Management. Venray is genomineerd in de categorie kleinere steden tot 30.000 inwoners, samen met Schagen en Hulst. Verder zijn er drie genomineerden in de categorie middelgrote steden (Hoogeveen, Goes en Gouda) en drie in de categorie grote steden (Eindhoven, Tilburg en Haarlem). Een jury bestaande uit deskundigen vanuit de organiserende partijen heeft de genomineerden beoordeeld en zal op 6 oktober bekend maken wie de winnaars in elke categorie zijn. Ook Fractievoorzitter Emile Roemer (SP) zal daarbij zijn visie op de binnensteden toelichten en de presentatie van het geheel is in handen van cabaretier Tijl Beckand.