Ingezonden persbericht


Utrecht, 29-09-2011

Het Relatieparadijs

Voor singles, vrijheidsstrijders en tortelduifjes

Het relatieparadijs - Saskia de Bel
Paperback, 240 pagina's
ISBN 978 90 215 4942 2
Prijs: ¤19,95

Verschijningsdatum: 6 oktober 2011

De afgelopen decennia heeft het begrip 'relatieparadijs' een geheel nieuwe invulling gekregen. De belangrijkste verandering is misschien wel de switch van een hiërarchische naar een gelijkwaardige relatie. Zelfstandigheid en zelfontplooiing waren nog nooit zo belangrijk. Maar we willen ook nog steeds graag verbonden zijn met elkaar. Hoe kies je voor jezelf én voor elkaar? Psychologe Saskia de Bel beschrijft in haar nieuwste boek Het relatieparadijs hoe je dit aan kunt pakken.

Veeleisend
Tweederde van de mensen wil een lange, duurzame relatie, maar per dag gaan driehonderd stellen uit elkaar. Daarbij zijn er nog nooit zoveel singles geweest. We zijn dan ook enorm veeleisend als het om de liefde gaat. Ons relatie-ideaal is niets minder dan autonomie en verbondenheid: helemaal jezelf en dichtbij de ander zijn. Veel mensen worstelen met deze ogenschijnlijk tegengestelde verlangens.

Praktische wegwijzer
Het relatieparadijs van Saskia de Bel biedt veel handvatten en inzichten om aan de slag te kunnen gaan met je relatie. Of op een andere manier een nieuwe relatie aan te gaan. Met behulp van gratis onlinetest de Relatiemeter leer je waar je nu staat op het gebied van autonomie en verbondenheid. Welk van de negen types (singles en stellen) ben jij? De beschrijving ervan achterin het boek maakt duidelijk welke ontwikkelingsstadia er zijn. Met behulp van de (apart te bestellen) Relatiewaarden kun je vervolgens je behoeften in een relatie bepalen.

Tesamen met alle ervaringsverhalen, interviews met relatietherapeuten en achtergrondinformatie is Het Relatieparadijs hét boek als je op zoek bent naar de ideale relatie. En mocht dat niet (meteen) lukken: volgens Saskia de Bel is een goed-genoeg relatie al heel wat...

Het relatieparadijs is wetenschappelijk onderbouwd en De Relatiemeter is in samenwerking met prof. dr. R. Abraham en Universiteit Leiden ontwikkeld.

Kijk ook op www.derelatiemeter.nl!
www.hetrelatieparadijs.nl