Ingezonden persbericht


Incubate persbericht, Tilburg, 29 september 2011

Male Bonding en True Widow 6 oktober op Incubated in Tilburg

Op 6 oktober, de eerste donderdag van die maand, pakt Incubate de draad weer op van de maandelijkse concertserie Incubated in Paradox te Tilburg. Incubate houdt zo het hele jaar door de vinger aan de pols van de independent culture. Incubated begon in oktober 2010 en groeide uit tot een zeer succesvolle clubavond gedurende negen edities. Dit wordt voortgezet op 6 oktober met optredens van Male Bonding en True Widow.

Muziekliefhebbers die de internationale muziekblogs in de gaten houden zullen Male Bonding inmiddels wel kennen. De toegankelijke lo-fi poppunk met een licht noise-rockrandje doet het goed op het internet, en laat zich uitstekend vertalen naar een liveshow. Male Bonding verstaat de kunst om tegelijk zwaar en hard én licht en beweeglijk te klinken. Ongetwijfeld zal hun aanstekelijke muziek zorgen voor een groot feest in Paradox.

De heren van True Widow zoeken de meer donkere, onderkoelde postpunkklanken op. Dat doen ze zonder 2011 uit het oog te verliezen. Licht galmende zang, ondersteund door obscure maar effectieve gitaarpartijen stuwen de muziek langaam maar zeker voort. Stonegaze noemen ze het zelf ook wel, deze mix van psychedelische grunge, shoegaze, doom-metal, post-rock en slow-core. Vermoeiend eigenlijk, al die hokjes en termen. True Widow maakt gewoon goede herfstmuziek.

Incubated 10: Male Bonding en True Widow

Donderdag 6 oktober 2011

Aanvang: 20:30uur (deuren open: 20:00uur, einde: 23:00uur) Entree: ¤ 9,-
Locatie: Paradox
Adres: Telegraafstraat 62, Tilburg

Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van Paradox: www.paradoxtilburg.nl.

www.incubated.org

Incubate presenteert independent culture in Tilburg. Naast een maandelijkste muziekserie Incubated en losse evenementen, organiseert Incubate elk jaar een festival met een brede programmering van muziek, beeldende kunst, dans, debat en film. Meer dan tweehonderd culturele voorlopers presenteren zich dan in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate 2011 vond plaats van 12 tot en met 18 september 2011 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot boerderij.

Voor meer informatie over het Incubate festival: www.incubate.org. Meer informatie over de Incubated concertserie: www.incubated.org.




Ingezonden persbericht