OPSPORINGSBERICHT : Diefstal van een brandkast in Drongen

06/10/2011 12:05

Federale Politie - Police Federale

Op vraag van de Procureur des Konings van Gent, verspreidt de politie volgend opsporingsbericht:

Op vraag van de Procureur des Konings van Gent, verspreidt de politie volgend opsporingsbericht:

Op donderdag 30 juni 2011 werd er ingebroken in de kantoren van het MP-center in Drongen bij Gent .Twee verdachte mannen komen die avond rond half zeven (18u34) het gebouw binnen. Ze worden op verschillende plaatsen gefilmd. Op dat ogenblik zijn er nog enkele personeelsleden aanwezig en de twee verdachten nemen rustig de tijd om het gebouw te doorzoeken.

Ze vinden een kluis van zo'n 200 kilo die ze met behulp van een karretje verplaatsen. Met veel moeite krijgen ze de kluis in hun bestelwagen die ze aan de garage hebben geparkeerd. Het gaat om een lichtkleurige VOLKSWAGEN Transporter 4.

Rond tien voor acht (19u48) rijden ze weg met hun buit.

De eerste dader is een man van rond de 35 jaar. Hij heeft een gebruinde huid, kort donker haar en een vrij breed postuur. Hij droeg een donkere polo vermoedelijk van het merk Ralph Lauren.

De tweede dader is een oudere, blanke man van rond de 55 jaar. Hij heeft kort grijs haar en is kalend. De man is normaal gebouwd en heeft een buikje. Hij is een stuk kleiner dan zijn kompaan. Die dag droeg hij een lichtkleurig T-shirt met lange mouwen en een bril met rechthoekig montuur.

Beide mannen spreken Nederlands met vermoedelijk een Hollands accent.

Herkent u deze daders of hebt u meer informatie over deze zaak, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0

E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de politie website in de rubriek "te identificeren".

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel