Politie Twente

Burgernet voor één dag tijdens Military Boekelo
Zaterdag 8 oktober is het voor bezoekers van de Cross Country op de Military mogelijk om voor één dag Burgernetdeelnemer te worden. Dagdeelnemers krijgen alleen meldingen die te maken hebben met de veiligheid tijdens de Military. De deelname wordt aan het einde van de dag automatisch beëindigd.

Deze nieuwe toepassing in het Burgernetsysteem maakt het mogelijk om Burgernet in te zetten bij grote evenementen, zoals de Military. Deelnemers kunnen zich voor één dag aanmelden en zo meehelpen bij het opsporen van bijvoorbeeld een vermist kind. Ook kan Burgernet tijdens het evenement worden ingezet als er met betrekking tot de veiligheid iets aan de hand is.

Door zaterdag 8 oktober een SMS te sturen naar het nummer 8844 met de tekst "BN military" wordt u geregistreerd als dagdeelnemer voor de Military. De aanmelding wordt aan het einde van de dag automatisch beëindigd.

Bent u al deelnemer van Burgernet, ook dan kunt u zich aanmelden als dagdeelnemer tijdens de Military. Dit staat namelijk los van uw normale deelname aan Burgernet. Na zaterdag 8 oktober bent u dus nog steeds Burgernetdeelnemer in uw woon- of werkomgeving.

Bent u nog geen deelnemer van Burgernet, kijk dan op www.burgernet.nl om u aan te melden. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in een gemeente. Deelname aan Burgernet is kosteloos. Burgernet is op zoek naar burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf uw werkplek. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt.

Het afgelopen jaar is Burgernet in alle Twentse gemeenten in gebruik genomen en zijn inmiddels bijna 27.000 Twentenaren geregistreerd als Burgernetdeelnemer. Bijna dagelijks wordt Burgernet ingezet bij het opsporen van personen, voertuigen of verdachten.

Vrouw aangehouden voor bedreiging en vernieling Enschede
Een 29-jarige vrouw uit Enschede werd woensdag 5 oktober aangehouden, omdat zij haar buurvrouw ernstig bedreigde en haar woning heeft vernield.

Woensdagavond 5 oktober omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een burenconflict op de Olieslagweg in Enschede. Een 29-jarige kwam verhaal halen bij haar buurvrouw. Toen deze de deur niet wilde openen sloeg de 29-jarige de ruit door en uitte ernstige bedreigingen naar de buurvrouw. De politie werd ingeschakeld. De 29-jarige vrouw werd aangehouden voor de vernieling en bedreiging. Zij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011094845)

Aanrijding tussen twee scooterbestuurders Hengelo
Een 53-jarige scooterrijder uit Hengelo en een 24-scooterrijdster uit Stroe raakten woensdag 5 oktober gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Woensdagavond 5 oktober omstreeks 22.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Een 53-jarige scooterrijder uit Hengelo reed over het fietspad gelegen langs de Oldenzaalsestraat. Uit tegengestelde richting kwam een 24-jarige scooterrijdster uit Stroe. De vrouw reed tegen het verkeer in. Ter hoogte van de viaduct over de A1 kwamen beiden in aanrijding met elkaar. De 53-jarige man werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 24-jarige vrouw raakte lichtgewond en kon op eigen gelegenheid naar de eerste hulp. (2011094841)

Verkeerscontrole
Oldenzaal
De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Oldenzaal op woensdag 4 oktober tussen 10.00 uur en 18.00 uur 34 processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd op zes locaties in Oldenzaal, waaronder de Enschedesestraat.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, het overschrijden van de maximum snelheid, niet hands-free telefoneren, het niet kunnen tonen van een geldig rij- of kentekenbewijs. (2011094367)

Vals geld in omloop
Hengelo
Dinsdag 4 oktober werd bij een winkel aan de Christiaan Langefeldstraat en bij een horecagelegenheid aan de Telgen in Hengelo betaald met vals geld. Een onbekende man kocht voor een klein bedrag goederen en ijsje en betaalde met een vals briefje van 50 euro. De man had het volgende signalement: . Ongeveer 1.75 meter groot
. Ongeveer 45 jaar oud
. Hij heeft blond haar met mogelijk een middenscheiding Mochten mensen vals geld aantreffen worden deze verzocht direct contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011094363)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Almelo
Een 42-jarige man uit Almelo deed woensdag 5 oktober een vervelende ontdekking. Zijn auto, een zwarte VW Golf met het kenteken 04-RZ-XS, bleek vanaf een parkeerplaats voor de woning aan De Rotsduif te zijn gestolen. De diefstal moet tussen dinsdag 4 oktober 21.30 uur en woensdag 5 oktober 09.15 uur hebben plaatsgevonden.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de auto. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011094527)

Extra controles rondom scholen groot succes Twente
De politie heeft extra toegezien op de verkeersveiligheid rondom (basis)scholen. Dit gebeurde na toenemende aantallen meldingen van scholen, ouders en omwonenden. De verkeersdrukte wordt vaak veroorzaakt door ouders die hun kinderen naar school brengen en van school ophalen. Veel ouders gebruiken hierbij de auto, wat de situatie gevaarlijker maakt.

In de schoolomgeving zijn maatregelen genomen zoals het instellen van stopverboden, het plaatsen van palen of andere obstakels en informatie in de schoolkrant. Dit heeft echter het haal- en brenggedrag van ouders/verzorgers onvoldoende beïnvloed en daarom werden repressieve maatregelen ingezet.

Vooral bij de basisscholen waren de reacties zeer positief bij zowel de ouders als bij de schoolleidingen en heeft geresulteerd in een veiliger verkeersomgeving rondom scholen.

Rijbewijs ingevorderd
Almelo
Een 45-jarige Enschedeër is donderdagmorgen 6 oktober zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij gevaarlijk rijgedrag had vertoond op de A35 en de N36.

Donderdagmorgen 6 oktober kwamen omstreeks 06.45 uur meerdere meldingen binnen bij de Meldkamer Twente, over een automobilist die vreemd rijgedrag vertoonde. Op de A35, komend vanuit de richting Enschede, had de automobilist 40 km/u gereden. Vervolgens was de bestuurder de N36 bij Almelo opgereden, waar hij vervolgens een stuk ging spookrijden en slechts 20 km/u reed. Uiteindelijk mondde de rit uit in een aanrijding op de N36, waarbij niemand gewond raakte. De politie kwam er plaatse en heeft de bestuurder, een 45-jarige Enschedeër, aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de Enschedeër is ingevorderd. (2011094877)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

6 oktober 2011
053-4555588

---- --