Ingezonden persbericht


Pascal Jalhay bereidt Mooie Maaltijden in Delta Zorgboulevard tijdens Week van de Smaak

Rotterdam - 6 oktober 2011 - Chefkok Pascal Jalhay, c, culinair directeur bij maaltijdproducent Marfo, verzorgde vandaag in het kader van de Week van de Smaak een speciale proeverij voor de bewoners en gasten van Delta Zorgboulevard in Rotterdam (beeld hieronder, in bijlage en via online perskamer). Onder de noemer 'De Mooie Maaltijd' hield Marfo een proeverij van kleine gerechtjes. Deze werden ambachtelijk bereid, met verse seizoensingrediënten die voor de gelegenheid speciaal afkomstig waren uit de regio. Deze week besteden circa 400 zorginstellingen en ziekenhuizen in het hele land speciale aandacht aan hun maaltijden met als centrale gedachte 'duurzaam eten van dichtbij'.

Marieke Eelkman Rooda, manager Delta Zorgboulevard: 'De maaltijd is een belangrijk onderdeel van de dag voor onze bewoners/cliënten. Gezond en duurzaam kan prima samengaan met smakelijk en aantrekkelijk. Daar zetten wij ons elke dag voor in. De Week van de Smaak en De Mooie Maaltijden zijn een perfecte manier om ons voedingsbeleid nog eens extra onder de aandacht te brengen.'

Voor Reinier de Graaf Groep in Delft werden door Pascal Jalhay eerder in de week ook al drie zogeheten 'hardlopers', maaltijden die favoriet zijn bij de cliënten, eenmalig met streekproducten gemaakt in een kookdemonstratie tijdens het bezoekuur. Alle instellingen en ziekenhuizen die meedoen met De Mooie Maaltijd campagne worden gepresenteerd op de website van de Week van de Smaak www.weekvandesmaak.nl.

De maaltijden die Marfo normaal gesproken dagelijks voor tientallen ziekenhuizen verzorgt, zijn compleet geportioneerd, mooi opgemaakt op het bord en van hoge culinaire kwaliteit. Het ontwikkelteam van Marfo bedenkt de recepten en presentatie, geïnspireerd door meesterkok Jalhay. Marfo gebruikt daarbij zoveel mogelijk producten uit de regio Flevoland. In de moderne keuken van Marfo in Lelystad worden de verse ingrediënten bereid en stellen de koks de maaltijd zorgvuldig samen, zodat deze precies op de spiegel van een porseleinen bord past.

Pascal Jalhay van Marfo: 'Patiënten en cliënten waarderen met name de ruime keuze, die zij tot vlak voor het eetmoment kunnen maken, en de pure geuren en smaken. Zij kiezen hun menu van een mooie kaart met foto's op het moment dat het hen uitkomt. De maaltijden hebben een vaste samenstelling, opmaak en presentatie. Gewicht en kwaliteit zijn constant en er is een minimale foutkans tijdens de assemblage. Niemand wordt teleurgesteld want er is altijd genoeg voorraad.'

Beelden en sfeerimpressies (rechtenvrij) in html-bijlagen of via de online perskamer op http://marfo.pressdoc.com www.deltapsy.nl
www.chefmartin.nl