Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN
OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 5 oktober 2011

Punt nr.

1.

Omschrijving
Advies van RPB inzake het vestigen van een dansschool op het perceel Einsteinstraat 3a te Buitenpost.

Beslissing
Het college heeft besloten om: 1. Positief te reageren op het verzoek voor het vestigen van een dansschool op het perceel Einsteinstraat 3a te Buitenpost. 2. In te stemmen met de externe veiligheidsparagraaf. 3. Dansschool Swing & Move te informeren over de te nemen stappen en de voorwaarden. Het college stemt in met vaststelling "Wijziging Leidraad Invordering Gemeente Achtkarspelen per 1 juli 2011". Het college heft besloten om op basis en naar aanleiding van de provinciale verordening "Romte Fryslân" zoals vastgesteld op 15 juni 2011 omtrent dorpscontouren het bijgaande raadsadvies aan de gemeenteraad voor te leggen. Het college besluit het verzoek van de heer H. van der Meer, De Flearen 14 te Harkema om een schapenhouderij/veehandelsbedrijf te mogen vestigen op een perceel zuidelijk van Langewyk 17 te Boelenslaan af te wijzen.


2.

Adviesnota Dienstverlening inzake invordering.


3.

Adviesnota ROR


4.

Adviesnota RPB inzake principeverzoek Pietersma & Spoelstra namens H. van der Meer te Harkema om medewerking te verlenen aan de vestiging van een schapenhouderij/veehandelsbedrijf aan de Langewyk te Boelenslaan.

Telefonische informatie over de bovengenoemde besluiten is verkrijgbaar bij de hieronder vermelde leden van het college van burgemeester en wethouders via telefoonnummer 0511-548267/548145). Telefonische informatie wordt gegeven door: Wnd. Burgemeester P. Adema Wethouder K.H. Antuma Wethouder J. Lammers Wethouder M. van der Veen over besluit puntnummer:

C:\Documents and Settings\y.degraaf\Local Settings\Temporary Internet Files\GLKLUN-BSO1369 openbare besluitenlijst 5 oktober 2011 (2).doc


-2-


5.

Adviesnota RPB inzake doorsteek oostelijke zandwinput nabij Skûlenboarch naar Prinses Margrietkanaal (gedoogbeschikking).


6.


7.

Adviesnota RPB inzake verzoek Pietersma & Spoelstra adviseurs te Drogeham (namens G. Veenstra en G. Nicolai) om medewerking te verlenen aan de bouw van twee carports voor een tweetal autoboxen aan de B. Japiksstrjitte te Drogeham. Adviesnota RTV inzake koploperproject.

Het college heeft besloten om de gedoogsituatie ten aanzien van de doorvaarbare verbinding tussen de in Achtkarspelen gelegen zandwinput nabij Skûlenboarch en het Prinses Margrietkanaal te verlengen tot aan het moment waarop deze op basis van een onherroepelijk bestemmingsplan kan worden gelegaliseerd. De gedoogsituatie komt eerder te vervallen als onverhoopt mocht blijken dat (een procedure voor) aanleg van een ontsluitingsweg langs de zuidoever van het PM kanaal in combinatie met een brug over deze doorvaarbare verbinding op onoverkomelijke belemmeringen stuit. Aan GS van Fryslân wordt voorgesteld om de termijnen, die verbonden zijn aan de desbetreffende ontgrondingvergunning, in aansluiting op de nieuwe gedoogbeschikking aan te passen. Het college ziet geen aanleiding om het eerder ingenomen afwijzende standpunt ten aanzien van de bouw van een carport bij een tweetal autoboxen nabij de B. Japiksstrjitte 13 en Kloostermankamp 12 te Drogeham te herzien. Het college heeft besloten de tussentijdse stand van zaken met betrekking tot het Koploperproject wordt de raad informeren aangeboden.

C:\Documents and Settings\y.degraaf\Local Settings\Temporary Internet Files\GLKLUN-BSO1369 openbare besluitenlijst 5 oktober 2011 (2).doc

---- --