Ingezonden persbericht


Persbericht

Grontmij aangewezen voor projectontwikkeling in centrum van Londen

De Bilt, 6 oktober 2011 ­ In een contract met een waarde van circa £ 1 miljoen ( 1,2 miljoen) over de komende vijf jaar, is Grontmij aangewezen om in samenwerking met het investeringsbedrijf Almacantar plannen te ontwikkelen voor de verbetering van het 32 verdiepingen tellende flatgebouw `Centre Point' in de binnenstad van Londen. Grontmij, dat voor investeringsbedrijf Almacantar eerder dit jaar het due diligence-onderzoek heeft verricht voor diens aankoop van Centre Point, is nu ingeschakeld voor werkzaamheden binnen het ontwerpteam dat de verschillende opties voor het karakteristieke gebouw in kaart gaat brengen.

Grontmij is verantwoordelijk voor alle technische systemen en de duurzaamheid van het ontwerp, inclusief reductie van energiegebruik, technische advisering rondom goederen- en personenliften, brandveiligheid en BREEAM- en ECO Homes-beoordelingen.

Inmiddels is begonnen met het analyseren van de verschillende opties voor het op de monumentenlijst geplaatste bouwwerk, dat zich naast het Crossrail station van Tottenham Court bevindt, en na de opening in 2018 een van de grootste stations op de nieuwe route zal zijn. .

Sylvo Thijsen, CEO Grontmij N.V.: `Het vormgeven van grote Europese steden door creatief en innovatief te ontwerpen vormt de kern van de strategie van Grontmij in onze divisie Planning & Design. Daarbij staat de duurzaamheid van het ontwerp van dit karakteristieke gebouw in het hart van Londen voorop om zo meerwaarde te realiseren voor de toekomstige bewoners van het gebouw.'