Gemeente Utrecht

2011 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
123 Vragen van de heer R. Kuijper
(ingekomen 6 oktober 2011)

In Oog in Al gebeurt weer van alles. Zo wordt de brug, die de belangrijkste ingang tot het park Oog in Al vormt, opgeknapt. Prima zou men zeggen, maar het afronden van de opknapbeurt laat nu al maanden op zich wachten. Eerst zou deze brug medio mei klaar zijn, toen medio juni en toen werd het medio augustus. Nu staat er niets meer op het bord, blijkbaar weet de gemeente zelf ook niet meer wanneer de brug klaar zal zijn. Omwonenden en bezoekers van het park vragen zich af wanneer deze brug nu eindelijk gebruiksklaar is. En wij vragen ons af hoe het toch mogelijk is dat de gemeente zo'n moeite heeft met het opknappen van oude bruggen. Zo ging het bijvoorbeeld bij de renovatie van de Prins Hendrikbrug ook al mis. Tevens ontvingen omwonenden van het park enige tijd geleden een briefje van bewoners van Oog in Al in de brievenbus. Zij wilden er diverse kinderspeelplaatsen maken ten koste van het hertenkamp. Zij gaven aan dat het hertenkamp van de gemeente moet verdwijnen. Dit idee kon niet rekenen op de steun van de direct omwonenden. Tenslotte is sinds 1 oktober ook stadsstrand Oog in Al definitief gesloten. Dit vanwege klachten van twee omwonenden! Als reactie hierop is een petitie gestart voor het behoud van dit stadsstrand, welke inmiddels door bijna 4000 mensen is ondertekend. Al deze ontwikkelingen verbazen ons zeer. Groep Kuijper heeft daarom de volgende vragen:


1a Is het college op de hoogte van de enorme vertraging bij de renovatie van de brug van park Oog in Al? En kan het college aangeven wanneer de brug eindelijk klaar zal zijn?
1b Wat is de reden van deze enorme vertraging? En kan het college aangeven hoeveel hoger de kosten uitpakken na deze vertraging?
1c 1c Is de gemeente tevreden over de communicatie met de omwoners en bezoekers van het park? 1d 1d Ziet de gemeente een mogelijkheid om een noodbrug te plaatsen, zodat bezoekers van het park en de bibliotheek in het park makkelijker de locatie kunnen bereiken? 1e 1e Heeft de gemeente een plan ontwikkeld om vertragingen bij toekomstige brugrenovaties te voorkomen? Zo nee, is de gemeente bereid zo'n plan op te stellen? Dit vanwege de enorme vertragingen en schade die is veroorzaakt bij eerdere brugrenovaties.
2a Klopt het dat het hertenkamp in park Oog in Al moet verdwijnen? Zo ja, waarom moet het hertenkamp verdwijnen? Mocht de reden financieel van aard zijn, kunt u dan aangeven wat het in stand houden van het hertenkamp per jaar kost? En zijn er nog andere parken in de gemeente Utrecht waar de hertenkampen moeten verdwijnen?
2b Is de gemeente het met Groep Kuijper eens dat park Oog in Al een natuurrijk park moet blijven en niet moet veranderen in een kinderspeelparadijs? Er zijn parken die bekend staan om hun groen en rust, park Oog in Al is zo'n soort park. Kan de gemeente toezeggen dat dat zo blijft en dat zij er alles aan doet om park Oog in Al groen en rustgevend te houden?
3a Is de gemeente op de hoogte van de sluiting van stadsstrand Oog in Al? 3b Ziet de gemeente een mogelijkheid om dit unieke en onder jongeren erg populaire stadsstrand te behouden? Zo nee, is de gemeente bereid om met de eigenaren op zoek te gaan naar een andere geschikte locatie?

---- --