Gemeente Maastricht

Jobshoppen' levert banen op voor bijstandsgerechtigden

Wethouder presenteert nieuwe aanpak voor werk in speciaal boekje

6 oktober 2011

Een eerste experiment door medewerkers van de sociale dienst van de gemeente Maastricht met het zogeheten `jobshoppen' heeft in korte tijd voor 27 bijstandsgerechtigden een baan opgeleverd. Er waren 52 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt geselecteerd om aan deze proef deel te nemen. "Het is een onverwacht groot succes. We gaan het jobshoppen dan ook zeker uitbreiden in de toekomst.'

Dat zei wethouder André Willems (Sociale Zaken en Arbeidsmarkt) bij de presentatie van het unieke boekje `Aan de bak' vandaag tijdens de Banenmarkt op het Werkplein. In het boekje zijn tal van ideeën verzameld hoe mensen die al lang in de kaartenbakken van de sociale dienst zitten naar een baan begeleid kunnen worden.

`Aan de bak' is door de wethouder samengesteld na overlegrondes met ervaringsdeskundigen in deze problematiek. "Er is momenteel sprake van een groeiende mismatch tussen het tekort aan arbeidskrachten in diverse economische sectoren en de overvolle kaartenbakken op het Werkplein. Hoe los je dat op? Dat moet je als overheid niet op een eiland zittend zelf willen bedenken. Daarvoor moet je vooral ook de ideeënrijkheid en de praktijkervaringen van de betrokkenen aanspreken. Er hebben in het voorjaar dan ook drie overlegtafels plaatsgevonden: met de cliënten zelf (uitkeringsgerechtigden), de professionals (consulenten van de sociale dienst en intercedenten van de uitzendbureaus) en beleidsmakers (werkgevers, overheidsinstanties en onderwijs). Het heeft een reeks van bruikbare ideeën opgeleverd, die we graag met iedereen willen delen. Vandaar het boekje. Maar nog belangrijker: we zijn met diverse ideeën al aan de slag gegaan. En ze werken," zegt André Willems in een toelichting.

De Maastrichtse wethouder presenteert het boekje aan de vooravond van de ingrijpende stelselherzieningen in de sociale zekerheid. Op 1 januari 2012 veranderen onder meer de Wet Werk en Bijstand (WWB), Wet Investeren in Jongeren (WIJ) en de Wet
arbeidsongeschiktheidsvoorziening Jonggehandicapten (Wajong). Per 1 januari 2013 volgt dan nog de invoering van de Wet Werken naar Vermogen, die een forse claim legt op de re-integratie van uitkeringsgerechtigden in het arbeidsproces.

"De veranderingen zijn echt fors en de financiële gevolgen aanzienlijk. Als we niet de mouwen opstropen, dreigen mensen sociaal gezien in grote problemen te komen. Dat mogen we niet laten gebeuren. Ik zie maar drie oplossingen: werk, werk, werk. Temeer omdat er door de vergrijzing in Zuid-Limburg een tekort aan arbeidskrachten ontstaat. Er is daarom niet alleen een sociaal belang, ook een economisch. In theorie lijkt het makkelijk om deze onbalans tussen werk en uitkering een-op-een op te lossen, in de praktijk stuit je echter op tal van problemen. Maar dat neemt niet weg dat we ermee aan de slag moeten. De tijd dringt."

Een ander belangrijk advies dat uit de overlegtafels is voortgekomen - vooral vanuit de werkgevers - is een gezamenlijk mobiliteitcentrum van overheid, private sector, instanties en onderwijs om daarin vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Dat centrum moet voorkomen dat werkgevers worden benaderd door meerdere overheidsinstanties en ervoor zorgen dat ze in Zuid-Limburg nog maar met één loket te maken krijgen. Het dient tevens de bureaucratie voor bedrijven weg te nemen bij het aanstellen van uitkeringsgerechtigden. Hierover vindt inmiddels al volop overleg plaats.

Overige ideeën die aan de orde komen zijn onder andere het aanstellen van ouderen met veel levenservaring als consulenten (ook gericht op het ouder wordende cliëntenbestand), verscherping van het sanctiebeleid bij niet nakomen afspraken, preventieve voorlichting in wijken met veel kansarmen.
Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de gemeente Maastricht via nummer (043) 350 40 34.

Jobshoppen' gaat als volgt te werk. Een consulent gaat met een cliënt met een grote afstand tot de arbeidsmarkt op bezoek bij diverse uitzendbureaus om samen te zoeken naar een geschikte baan. De consulent kan de competenties en kwaliteiten van de cliënt aanbevelen en controleerbare afspraken maken met het uitzendbureau.