Ingezonden persbericht


Persbericht

6 oktober 2011

Koopkracht baart zorgen,

FNLI-voorzitter roept op tot extra inzet op innovatie en verduurzaming

Utrecht/Rijswijk - De voorzitter van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), Freek Rijna, heeft zijn eigen achterban en de overheid tijdens de FNLI Jaarbijeenkomst gewezen op de uitzonderlijke economische omstandigheden en opgeroepen om extra in te zetten op innovatie en verduurzaming. Twee speerpunten die ook centraal staan in de Topsectoragenda Agro&Food.

Freek Rijna wees op de gevolgen van het dalende consumentenvertrouwen, het verlies aan koopkracht en de hoge en volatiele grondstoffenprijzen. 'Ook al blijft het gemiddelde prijsniveau van levensmiddelen in Nederland tot de laagste binnen Europa behoren', zegt Rijna, 'het lijkt onvermijdelijk dat consumenten een groter deel van hun besteedbare inkomen aan levensmiddelen zullen gaan besteden. Juist in deze tijd is het dus van belang dat de industrie extra inzet op innovatie en verduurzaming.'

De FNLI-voorzitter vroeg tevens aandacht voor het belang van voldoende goed opgeleid en competent personeel. De instroom in de opleidingen voor de levensmiddelenindustrie is veel te laag. De FNLI heeft daarom samen met partners een website ontwikkeld om jonge mensen bekend te maken met werken in de levensmiddelenindustrie. Productie- en laboratoriummedewerkers vertellen daar op no nonsense-manier waarom het goed werken is bij de industrie. De website www.hoemaakjehet.com werd op 6 oktober gelanceerd op het Food4You-festival in Ede.


- Einde Bericht -