Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen

6 oktober 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen steunt actiebereidheid personeel Tata Steel

Leden zeggen 'nee' tegen plannen staalfabriek

Weer eens circa 1.000 mensen op non-actief? De leden van CNV Vakmensen bij Tata Steel in IJmuiden zeggen er 'nee' tegen. Bestuurder Peter Böeseken van CNV Vakmensen constateerde donderdag in de ledenraadpleging dat zijn mensen vind dat Tata Steel de verbeteringen maar moet doorvoeren met de mensen die er nu werken. En daar wil CNV Vakmensen van harte over meedenken.

De 'Beter Werken'-slag die de Tata-directie wil slaan bij het voormalige Hoogovens/Corus kan betekenen dat er over een aantal afdelingen heen ongeveer 1.000 mensen hun baan verliezen. CNV Vakmensen meent dat nu al weer een nieuwe reorganisatie in het IJmuider bedrijf te veel van het goede is. Böeseken: 'De vorige reorganisatie is amper afgerond. Het werd vandaag duidelijk dat onze leden daar net zo over denken. En de bereidheid om actie te voeren tegen deze nieuwe voorgenomen maatregel is groot.'

Volgens CNV Vakmensen legt de intensivering van het arbeidsproces in IJmuiden een te grote druk op het overblijvend personeel. 'En zorgvuldigheid is in dit werkproces vanwege zijn aard geboden. Het heet niet voor niets zware industrie.', aldus Peter Böeseken.




Ingezonden persbericht