Ingezonden persbericht


Persbericht

regify biedt digitaal alternatief voor traditionele post Bedrijf voor veilige en bindende e-mailverzending voorspelt einde van de klassieke brief

Brussel, 06 oktober 2011 - Nu het zijn plaats veroverd heeft op de Duitse thuismarkt, doet regify zijn intrede in de Benelux. Via regimail, regibill en regipay, de drie producten van regify, kunnen vertrouwelijke informatie, officiële documenten, facturen en loonbrieven nu gemakkelijk en waterdicht beveiligd per e-mail verstuurd worden. regify biedt het perfecte alternatief voor de traditionele post, zonder de kosten en zonder de papierberg.

Met regimail biedt regify een Software as a Service (SaaS) oplossing waarmee alle professionele post elektronisch verstuurd kan worden. Het is het enige systeem met end-to-end encryptie voor het wereldwijd verzenden van informatie van en naar bestaande e-mailadressen. Geen enkele tussenpersoon heeft daarbij toegang tot de inhoud van het bericht. Dankzij een sluitend systeem voor ontvangstbevestiging is regimail een juridisch evenwaardig alternatief voor aangetekende verzendingen. Daarnaast zijn regibill en regipay gelijkaardige systemen voor het elektronisch versturen van facturen en loonbrieven. Deze diensten kunnen de postsector zoals we die nu kennen grondig door elkaar schudden.

Wereld Post Dag: een blik op een hertekening van het postlandschap Zondag 9 oktober viert de postsector haar jaarlijkse Wereld Post Dag, de ideale dag om stil te staan bij de toekomst van deze snel evoluerende sector. Zo maken bedrijven vooral nog gebruik van de traditionele post om officiële en vertrouwelijke documenten te versturen. De e-mail werd voor dit gebruik te vluchtig en onveilig gevonden. Daar komt nu verandering in.

Zo treffen de verschillende overheden maatregelen om de omschakeling mogelijk te maken. In juli 2010 nam de Europese Commissie een nieuwe richtlijn aan die e-facturatie gelijkwaardig maakt aan papieren facturatie. Tegen 1 januari 2013 moet deze richtlijn in alle EU-landen van kracht zijn. Het wettelijk kader verandert dus, en zorgt voor een opwaardering van de elektronische post.

Ook op technisch vlak is er een evolutie aan de gang. Tot voor kort waren er obstakels voor een meer officieel gebruik van de e-mail. Kurt Kammerer, CEO van regify, legt uit: "Enerzijds is de eenvoudige e-mail even 'confidentieel' als een postkaartje, en voldoet hij dus niet aan de regels. Anderzijds zijn de speciaal daarvoor ontwikkelde systemen vaak omslachtig, duur en nog steeds niet 100% betrouwbaar. Maar nu is er een alternatief, want de diensten van regify bieden een antwoord op al deze uitdagingen." Het is dan ook niet verwonderlijk dat P&TLuxembourg, de Luxemburgse Post, voor regify gekozen heeft.

regimail, uniek in zijn eenvoud
"Met één enkele druk op de knop kan je een niet te kraken e-mail versturen vanuit je vertrouwde e-mailadres. Wie de ontvanger is of waar ter wereld hij zich bevindt, doet er niet toe. Geen enkele concurrent doet ons dat na," zegt Kurt Kammerer. "Het is dus officieel: een postpakketje moet nog via de post, al de rest kan via je vertrouwde e-mailadres."

***

Over de regify group:
De regify group (www.regify.com), met zijn hoofdzetel in Luxemburg, is een internationale provider voor betrouwbare, bindende communicatie en voor controleerbare en veilige transacties. Het bedrijf werd opgericht door de Duitsers Kurt Kammerer (CEO) en Volker Schmid (CTO) in 2006, en richt zich op het beveiligd uitwisselen van documenten en boodschappen. De diensten van regify combineren de voordelen van aangetekende brief met de eenvoud en de besparing in tijd en geld van e-mailcommunicatie. regify gebruikers verzenden en ontvangen vertrouwelijke informatie met hun bestaande e-mailadres zonder enige bijkomende moeite. regify verzekert dat die e-mails evenwaardig zijn aan aangetekende post. regify is de juiste keuze voor iedereen belangrijke informatie veilig wil uitwisselen. De klanten van regify zijn bedrijven, zowel kleine als grote, en overheidsinstellingen. regify-gebruikers blijven gewoon werken via hun eigen provider en kunnen onmiddellijk van de dienst gebruik maken. De diensten van regify zijn ontwikkeld voor wereldwijd gebruik.

***