Gemeente Duiven


Groenrenovatie Duiven Noord en Duiven Midden

Gemeente Duiven heeft een plan opgesteld voor renovatie van het openbaar groen in Duiven midden. In 2009 heeft de gemeenteraad besloten het groenonderhoud op een lager niveau te onderhouden. Tevens is toen besloten om bij renovaties te kiezen voor goedkopere beheergroepen. Dit houdt in dat waar mogelijk groenvakken omgevormd worden naar gazon. Ook is toen besloten om zoveel mogelijk vakken te renoveren die niet met niveau laag op een acceptabele wijze onderhouden kunnen worden.

Het gedeelte tussen de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat, de Vergertlaan, de Visserlaan en de Rijksweg plus Lommerweide en Duiven Noord is geïnventariseerd op slecht vitale en/of niet functionele beplantingsvakken. Op een tekening is aangegeven welke beplantingsvakken worden omgevormd, opnieuw ingeplant of worden gerenoveerd. In een bijlage bij de tekening is aangegeven wat er precies per vak gaat gebeuren.

Ter informatie is het renovatieplan van 5 tot en met 19 oktober 2011 op het gemeentehuis bij de balie grondgebied in te zien. Voor aanwonenden wordt de mogelijkheid geboden om beplantingsvakken in zelfbeheer te nemen als men zich niet kan verenigen met de voorgestelde omvorming. Dit in het kader van het stimuleren van burgerparticipatie. Hiervoor zijn wel enkele randvoorwaarden en uitgangspunten opgesteld.

Belangstellenden kunnen tot 19 oktober vragen stellen en eventueel een verzoek tot zelfbeheer indienen. Daarnaast is er op woensdag 12 oktober vanaf 20.00 uur tot ca. 21.30 uur in het gemeentehuis een inloopinformatieavond waarbij belangstellenden kennis kunnen nemen van het plan. Bij deze bent u van harte uitgenodigd.