Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 6 oktober 2011

Goede resultaten ondanks onstuimig weer
Britse prinses Zara Philips gaat aan leiding na eerste dag Military

Na de eerste dag van de Military Boekelo - Enschede gaat de Britse prinses Zara hilips aan de leiding. De dochter van prinses Anne en Mark Philips reed met haar paard Lord Lauries een uitstekende proef tijdens de dressuur en kwam tot een score van 40,60. De Australiër Christopher Burton neemt de tweede plaats in met zijn paard 'Underdiscussion'. Hij behaalde een score van 43,40. De beste Nederlander is op dit moment Raf Kooremans, die op 7 punten afstand van Zara Philips staat en op de zevende plaats staat. Vandaag zijn de eerste 55 combinaties van start gegaan. Morgen volgen de overige 55 ruiters.

Het onstuimige weer drukte een behoorlijke stempel op de eerste dag van de Military. "De herfst sloeg in volle hevigheid toe en de wind en regen teisterden de deelnemers", vertelt Christel Rouwhof, persmedewerker van Military Boekelo - Enschede. "De hoog in het bloed staande military-paarden zijn onder normale omstandigheden al lastig in toom te houden, maar met klapperende vlaggen en opbollende plastic wanden van de vip-tenten werd het nog moeilijker. Sommige deelnemers kregen ware hoosbuien over zich heen. Dit is natuurlijk erg jammer."

Uitslagen
Na Zara Philips en Christopher Burton staat Peter T. Flarup met zijn paard Calista E op de derde plaats met een score van 43,60. Raf Kooreman is de beste Nederland gevolgd door Iris Peemen op de 16e plek. Zij moest haar proef in de stromende regen rijden. Merel blom is terug te vinden op de 28e plaats. De einduitslag is aanstaande zondag bekend na het afsluitende springparcours. Zaterdag wordt de crosscountry verreden. Meer informatie en uitslagen zijn te vinden op www.military-boekelo.nl of www.rechenstelle.de.

Military Boekelo - Enschede
Military Boekelo-Enschede is een van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland. Dit jaar is de 41e editie. Op 55 hectare Twents landschap vinden topsport, business en lifestyle & fashion elkaar. Military Boekelo - Enschede is tevens het grootste business event van Nederland met ieder jaar meer dan 25.000 zakelijke genodigden. Nationale en internationale ruiters verschijnen ieder jaar aan de start en rijden het 6 kilometer lange parcours. Zij staan garant voor een bijzonder weekend vol paardentopsport. De Military is van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober. De crosscountry wordt op zaterdag verreden.
---