Politie Rotterdam-Rijnmond

Amfetamine laboratorium ontdekt in Schiedam

Datum incident: 06-10-2011 Locatie: Schiedam - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 06-10-2011 20:05

SCHIEDAM - Aan de Joppelaan in Schiedam Noord is donderdagmiddag, rond 13.00 uur een laboratorium ontdekt in een schuur van een woning.

Getuigen hadden gemeld dat er rook cq damp uit het schuurtje kwam. Nadat de politie en de brandweer een onderzoek hadden ingesteld bleek er een laboratorium te zijn gevestigd. In de ruimte was een opstelling gemaakt waarmee, naar later bleek, amfetamine vervaardigd kon worden. In de ruimte stonden diverse vaten met chemicalien opgeslagen.

Bij het schuurtje zijn na ontdekking twee mannen weggerend. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld in de omgeving maar zelfs met de inzet van een helikopter bleef het tweetal onvindbaar. De bewoner van de woning waar van het schuurtje deel uitmaakt, is aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man.

Hoewel er veel verschillende chemicalien stonden opgeslagen, is er na de ontdekking geen direct gevaar voor de omgeving geweest. Er is ook geen explosiegevaar geweest en metingen in het pand en de directe omgeving waren negatief.

Het verkeer naar Schiedam-Noord heeft grote hinder ondervonden van het feit dat de 's Gravelandseweg, van waaruit de hulpdiensten moesten opereren, slecht toegankelijk was. Het is omgeleid via onder andere de Zwaluwlaan.

De afdeling Forensische Opsporing van de politie Rotterdam-Rijnmond draagt samen met de dienst Landelijke Faciliteiten en Ondersteuning Ontmanteling van het KLPD zorg voor de ontmanteling van het laboratorium. Dit kan nog enkele uren in beslag nemen.

De afdeling Opsporing van het district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in naar de verdachten.