Nederlandse Kano Bond


10 februari 2011

Workshop Instructievaardigheden¸ waarnemingsvaardigheden en evaluatievaardigheden.

De NKB organiseert op de zaterdagen 8 oktober en 5 en 19 november 2011 een workshop met als doelstellingen het leren of verbeteren van instructievaardigheden¸ waarnemingsvaardigheden en evaluatievaardigheden in een zo ontspannen en open mogelijke sfeer. De focus van deze workshop is het verbeteren van de didactische vaardigheden en de waarnemingsvaardigheden. Het verbeteren van de eigen vaardigheden is nadrukkelijk niet het doel van deze workshop. Eigen vaardigheden behoren bij deelname aan deze workshop minimaal op het Extra of B niveau te zijn.

Let wel¸ men behoeft voor deze workshop het betreffende certificaat niet te hebben¸ maar men moet op dat niveau kunnen varen. Dit is bij de vorige workshops door sommigen niet altijd goed begrepen.

De hoofdsponsor is Kanoshop.nl in Bergschenhoek die de benodigde faciliteiten beschikbaar stelt. Door deze sponsoring kunnen we de prijs voor de deelnemers op een alleszins acceptabel niveau houden en het beschikbare geld maximaal inzetten voor kwaliteit.

De docenten zijn Pieter de Haas en Watze de Vries met medewerking van Maarten van Rossum en Han Kreuk. Arie Kreuk is medewerker en verantwoordelijk voor de organisatie. Allen zijn (zee)kajakinstructeur of hoofdinstructeur en Han Kreuk is tevens open kano instructrice zodat ook open kano vaarders voldoende aandacht krijgen. Overigens is veel van wat de revue passeert niet gebonden aan een bepaalde discipline.

De organisatie van de workshop is deels in een klassieke classroom setting en deels in een echte workshop setting. De basis van didactiek en methodiek wordt uitgelegd¸ er worden voorbeelden gegeven met en zonder deelnemers participatie en
daarna wordt er groepsgewijs geoefend.

Bij het huidige opleidingssysteem ligt de nadruk sterk op eigen initiatief.
Voor deelnemers aan deze workshop wordt dan ook vooraf verwacht dat men zich voorbereid. De belangrijkste voorbereiding is dat men vooraf uit het Leerboek Niveau 3 een aantal hoofdstukken heeft bestudeerd. Hoe beter men zich voorbereidt¸ hoe meer men er uiteindelijk aan heeft. Het is nog altijd zo dat men gemakkelijker nieuwe zaken begrijpt en aanleert als de materie deels een feest van herkenning is dan wanneer alles nieuw is en men moeizaam nieuwe begrippen probeert onder de knie te krijgen.

Deze workshop is gericht op een tweetal doelgroepen. Die doelgroepen zijn:

1. Instructeurs in opleiding voor niveau 2 of niveau 3 volgens het nieuwe systeem.
Deze workshop is een training voor PvB 3.1 voor alle disciplines
2. Leden van verenigingen of organisaties die instructie geven of daarbij assisteren zonder hiervoor ooit echt geschoold zijn en toch de basis willen verbreden (zonder de verplichtingen die het officiële traject meebrengt).
Voor deze doelgroep is deze workshop ideaal. De NKB biedt nu de mogelijkheid de kennis en de vaardigheden van de meest belangrijke aspecten van het geven van instructie op een hoger plan te brengen en zonder direct in een formeel opleidingstraject met alle bijbehorende verplichtingen te moeten stappen.

Algemene gegevens:
Data: 8 oktober¸ 5 november en 19 november 2011

Locatie van de Workshop:
Kanoshop.nl
Hoeksekade 141
2661 JL Bergschenhoek

Tijden:
Welkom en registratie: 8.30 tot 9.00 uur
Aanvang workshop: 9.00 uur. Einde workshop: 17.00 uur

Tarief: 185¸- Dit is inclusief Leerboek Niveau 3¸ een instructie DVD¸ wat hulpmiddelen en voor iedere dag de lunch en koffie of thee.

Opgave:
Men kan zich alleen opgeven middels het INSCHRIJFFORMULIER. Dit formulier moet men opsturen ariekreuk@concepts.nl. Betalen doet men door het geld over te maken op de rekening van de NKB na ontvangst van de factuur.

Contactpersoon:
nadere informatie kan men opvragen bij Arie Kreuk per e-mail. Het e-mail adres is ariekreuk@concepts.nl

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright