Forum


08 oktober 2011

Leren doe je samen

Op zaterdag 8 oktober vindt in Utrecht het PAOO jaarcongres plaats bedoeld voor ouders en scholen. Dit jaar staat het congres in het teken van samenwerking tussen ouders en leerkrachten om zo de leeropbrengsten bij het kind te vergroten. In de ochtend is er een plenaire presentatie en een paneldiscussie. 's Middags kunnen deelnemers een keuze maken uit vijf workshops.

Vooraankondiging programma
In het ochtenddeel vertellen een directeur van een basisschool en een ouder meer over hun goede samenwerking. Scholen waar leerlingen beter presteren, bespreken de leerresultaten van hun leerlingen vaker, trekken hier conclusies uit en gaan daarmee aan de slag. Leraren op deze scholen hebben hoge verwachtingen van de leerlingen en stemmen hun les af op de verschillen tussen de leerlingen. Als hierbij ook wordt ingezet op een goede samenwerking met de ouders, kan de leerling zich optimaal ontwikkelen.

In de middag staan workshops gepland over het Cito-leerlingvolgsysteem, verlengde leertijd, het belang van de Nederlandse taal, burgerschapsvorming en hoe kinderen thuis effectiever kunnen werken en leren.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor ouders, scholen en belangstellenden uit het onderwijsveld.

foto

Datum en plaats

zaterdag 8 oktober 2011

10.00 - 15.00 uur
Beatrixgebouw Jaarbeurs

Utrecht

Begin september is het programma bekend en kunt u zich inschrijven.

Nadere informatie

FORUM

Dinie van Schaik

tel.: 030-2974321

e-mail: d.vanschaik@forum.nl