Gemeente Kapelle

Open scoutingdag

Op zaterdag 8 oktober 2011 organiseert Scoutinggroep Ridder van der Maelstede uit Kapelle een open dag. Deze open dag vindt plaats op het terrein van de scoutinggroep (achter het zwembad). Alle speltakken laten zien wat er zoal op zaterdag gedaan wordt. Voor iedereen tussen de vijf en honderd jaar is er wel iets te doen.

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom. Er zijn verschillende activiteiten waaraan deelgenomen kan worden. Voor de jongste kinderen is er een spelletjescarrousel uitgezet en kan er stokbrood gebakken worden bij het kampvuur. Ook het leren schieten met een levensgrote katapult en zelf pannenkoeken of tostiâs bakken op echt houtvuur staan op het programma. De oudere leden van de vereniging laten zien dat pionieren niet saai is. Zij zullen twee torens bouwen van palen en touw, waartussen verschillende bruggen hangen waarover geklauterd kan worden. Om vanaf de torens weer met twee voeten op de grond te komen kan gekozen worden tussen abseilen of een heuse kabelbaan.

Ook start er ieder uur een GPS tocht. Altijd al benieuwd geweest naar hoe dat werkt? Schrijf u dan in voor één van de tochten. Tijdens de tocht wordt er uitleg gegeven over hoe GPS werkt en wat er allemaal met GPS kan.

Iedereen is welkom op zaterdag 8 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur.

Meer informatie over Scoutinggroep Ridder van der Maelstede is te vinden op www.scoutingkapelle.nl.
Â