Gemeente Leeuwarderadeel


Keurmerk Veilig Ondernemen voor Stiens

03-10-2011 15:15

Op zaterdag 8 oktober vindt in Stiens de feestelijke uitreiking plaats van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De feestelijkheden starten om 13.15 uur op het plein voor het gemeentehuis. Rob Smeele van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel overhandigt het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen aan Burgemeester Joop Boertjens, teamchef Regiopolitie Fryslân Davina Both en OVL-voorzitter Jochum Baltjes.

Verplichte deelname ondernemers, politie en gemeente

Het project Keurmerk Veilig Ondernemen is een methode om samen met de winkeliersvereniging, gemeente, brandweer en politie de veiligheid van een gebied aan te pakken. De integrale aanpak levert tijdwinst en geldbesparing op. De KVO-werkgroep is begeleid door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers, politie en gemeente. Deze organisaties hebben een pakket maatregelen opgesteld waarmee ze het winkelgebied in Stiens veiliger willen maken. Ze hebben schriftelijk vastgelegd dat zij zich hiervoor gezamenlijk inspannen. Deelname van ondernemers, politie en de gemeente is essentieel. Als een van deze organisaties uit het project zou stappen, dan eindigt het project en is Stiens het Keurmerk Veilig Ondernemen kwijt.

Brandveiligheid en winkeldiefstalpreventie

De afspraken tussen de ondernemers, de politie en de gemeente gaan onder meer over veiligheid in de openbare ruimte, brandveiligheid in winkels en winkeldiefstalpreventie. Hoe kunnen onveilige plekken in het winkelgebied Stiens veiliger gemaakt worden? Met welke maatregelen kan een ondernemer zijn winkel brandveiliger maken? Wat moet een ondernemer doen die een winkeldief op heterdaad betrapt? De auditor van Kiwa heeft gecontroleerd of deze afspraken duidelijk genoeg zijn en of er inderdaad sprake is van een gezamenlijke aanpak en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Voor dit examen is Stiens dus geslaagd en daarom krijgt Stiens op zaterdag 8 oktober het Keurmerk Veilig Ondernemen!

Deze 1^e ster-stoeptegel moet duidelijk
maken dat Stiens het Keurmerk Veilig
Ondernemen in de wacht heeft gesleept.
Het doel is om Stiens weer een stukje
veiliger te maken door nog betere afspraken
tussen ondernemers, politie, brandweer
en gemeente.


---