Gemeente Zederik


Sport- en speldag Meerkerk

Kinderen in een voetbalkooi

Op zaterdag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur op het sportveld aan de Prinses Irenestraat organiseert Jongerenwerk Zederik in samenwerking met omwonenden en jongeren een sport- en spelactiviteit voor de jeugd van Meerkerk.

Er kan in toernooivorm gevoetbald worden in de voetbalkooi en er zal op de skatebaan een skate-clinic worden verzorgd door Skate-events met aansluitend een verrassend skatespel. Speciaal voor de jongere kinderen zijn er 2 luchtkussens.

Naast de jeugd zijn ook omwonenden van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het jongerenwerk en de gemeente willen de activiteit aangrijpen om ideeën op te doen om de locatie optimaal te gebruiken. Hiervoor kan ter plekke een enquête worden ingevuld. Daarnaast is een ideeënbus aanwezig waarin eventueel uitgebreidere plannen kunnen worden gepost aan gemeente of jongerenwerk.

Voetbaltoernooi
Het voetbaltoernooi wordt verdeeld in drie leeftijdsgroepen:
* van 8 tot 12 jaar;

* van 12 tot 16 jaar;

* boven 16 jaar.

De partijen worden ter plekke gemaakt. De winnende teams gaan naar huis met een leuke prijs.

Skaten
Op de skatebaan wordt een skate-clinic verzorgd door Skate-events met aansluitend een verrassend skatespel. Deze clinic is bedoeld voor jeugd van 12-16jaar. Voor deelnemers die niet in het bezit zijn van skates is het mogelijk om skates te lenen. Hierbij kan om legitimatie worden gevraagd.

Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor vragen kunt u terecht bij jongerenwerker Wolter Dijkstra 06-47094455 of wolterdijkstra@stjjmh.nl